Jos olet lukenut Raggarimorsiamen hääoppaan, tiedät, mitä tarkoittaa olla kierrätetty morsian tai sulhanen. Ja ellet tiedä, voin kertoa, että se on sitä, että uskaltaa kompuroida alttarille siitäkin huolimatta, ettei ole siellä ensimmäistä kertaa. Raggarimorsian toden totta on tällainen morsian ja kaikkien kantapään kautta onneen uskaltautuvien hengenheimolainen. Ja tänä vuonna jälleen eronnut nainen.   Niin. Se toinen kerta ja tämän blogin alunperin inspiroinut avioliitto ei sitten onnistunutkaan. Harmi. Olen viime kuukausina pohtinut paljon sitä, miten minusta, ihan suht hyvin paketoidusta rouvasmatskusta, on tullut taas yksineläjä - ja tällä kertaa alle viidessä vuodessa. Joka kerta palaan samoihin karmeisiin totuuksiin:
  1. En tehnyt taustatyötäni kunnolla. Raggarimorsiamen tutkivan journalismin osaston virhe nro 1.
  2. Uskoin liikaa miehen myyntipuhetta, kun olisi pitänyt odottaa niitä tekoja.
  3. Olin liiankin rohkea puolisovalinnassani. Liika erilaisuus tarkoittaa turbulenttia yhteistä matkaa.
  4. Itsepäisenä morsmaikkuna vastustin aikoinaan nettideittailua ja mm. Tinderiä. Tällä viikolla Helsingin Sanomat kertoi, miten juuri nettiin kannattaa mennä, jos haluaa kestävän parisuhteen.
  5. En oppinut litistämään maitotölkkejä (ks. Raggarimorsiamen hääopas).
Rakkaat lukijat ja muut onneenne kompuroijat: Älkää menkö liian nopeasti uudelleen sormusostoksille!!! Odottakaa viitisen vuotta, antakaa suhteenne näyttää sen parhaimmat ja erityisesti ne huonoimmat puolensa ja shoppailkaa vasta sitten, jos on aihetta. Vaikka rakkaus niin romanttista voi ollakin, että se vie jalat alta, ei se yksin riitä. Tarvitaan kättä pidempää.

Valohääpuku näyttää tietä

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi jää historiaan Suomen ensimmäisenä vaihtoehtohääblogina. Vanhoja tekstejä voit lukea blogiarkistosta. Nykyasuinen blogi jatkaa tällä samalla paikalla raggarimorsian.fi. Luvassa mm. erikoisraportti Kauhupolttareista, joita vietimme toukokuussa Suomenlinnassa draamakouluttaja Krissu Sirolan johdolla sekä huimia uutisia Los Angelesin suunnalta!   Voit myös edelleen tilata Raggarimorsiamen Showtime -sivulta ohjelmaa häihisi ja juhliisi sekä inspiroitua Suomen ensimmäisestä valohääpuvusta. Rock-häämuotisuunnittelija Evey Rothsteinin suunnittelema puku saapui kuin tilauksesta valaisemaan uusia, tuntemattomia teitäni. Sen verran voin paljastaa, että tulevana syksynä käynnistyy muun muassa uusi, hieno yhteistyöprojekti, jossa Raggarimorsian valohääpukuineen on mukana auttamassa suomalaisia tyttöjä olemaan oman itsensä puolella. Jokaisella kohtaamallamme ihmisellä - ja niin myös aviopuolisolla - on meille oma opetuksensa. Olkaamme kiitollisia näistä yhteisistä yrityksistä, sillä vain kokemus rikastuttaa liittoja. Hellyeah! Lämmöllä, Raggis Fantasy wedding shoot by Rebellious Bride