Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 31 May 2015

Näin järjestät huokeat kartanohäät

Naapurimaan kuninkaallisten häiden taas lähestyessä moni kesän morsian kiemurtelee kateudesta. Kunpa voisikin järjestää ne omat häät linnassa tai vähintäänkin kartanossa, viettää yksi (!) päivä kaukana niistä arkisista ympyröistä, joissa – onneksi – elämme. Raggarimorsian sattui kuin sattuikin kompuroimaan paikkaan, missä tavallinen suomalainen tarkan markan morsian voi toteuttaa juuri tämän, neljännesprosentilla prinssihäiden hinnasta! Paikka on Knuutilan kartano, Tampereen kupeessa.

 

img_3989Raggarimorsian vieraili kuvankauniissa Knuutilassa toukokuussa.

 

Siinä missä Ruotsin prinssi Carl Philipin ja raggarimorsian Sofia Hellqvistin häiden kustannusten arvioidaan iltapäivälehtien mukaan nousevan jopa kuuteen miljoonaan kruunuun eli noin 650 000 euroon, maksavat kartanohäät Knuutilan kartanossa 1600 euroa. Ja mitä vielä: hintaan kuuluu kaikki, mitä juhlia järjestävä seurue voi ikinä toivoa, jopa siivous!

Knuutilan kartanohääpaketti sisältää:
– juhlien valmistelupäivän perjantaina
– juhlapäivän lauantaina
– yöpymisen ja aamiaisen 22:lle henkilölle
– siivouksen juhlien jälkeen
img_4005Pieteetillä entisöity, 1800-luvulta peräisin oleva Knuutilan kartano sijaitsee Siurossa, 26 km Tampereelta.

 

Lisäksi kartanosta löytyy mainio pitopalvelu, jonka voi halutessaan varata erikseen. Ja koska tässä kartanossa juhliin suhtaudutaan rennosti eikä luumu suussa hienostellen, paikalle saa tilata myös oman pitopalvelun sekä tuoda mukanaan omat juomat. Koristelut ja pöytäliinat eivät sisälly hintaan, mutta liinoitus järjestyy tarvittaessa, kertoo kartanon rouva, Marketta Kalmanlehto.

 

img_4008Marketta Kalmanlehto on Knuutilan puuhanainen.

 

Juhlapaketin varaajalla on yksinoikeus koko kartanoalueeseen ja kaikkiin rakennuksiin puistoineen, tanssilavoineen ja keskiaikaisine kellareineen, joka on muuten kuin kappeli kynttilän valossa! Ja saapa kaupan päälle myös aimo annoksen historiaa ja rakkaustarinoita:

–  Kartano on aikoinaan ollut jopa Juhana III:n omistama. Juhana-herttualla oli rakastajatar nimeltä Kaarina Hannuntytär, jolle hän antoi kartanon huomenlahjaksi. Herttua ei kuitenkaan koskaan mennyt naimisiin Kaarina Hannuntyttären kanssa, vaan naitti hänet parhaalle kaverilleen ja lähetti hänelle sormuksia, kankaita ja muita aarteita loppuelämänsä ajan. Aarteita on löydetty kartanon mailta ja niitä piilee siellä hyvin todennäköisesti edelleen.

Merkkejä siitä, että kartanossa on rakastettu, löytyy lisää kartanon historiasta. Heikkopäisimpiä morsioita – ja sulhasia – varoitettakoon, että kartanosta löytyy myös ikioma kummitus, Knuutilan Valkea Armo. Tämä rakkaudessa onneton nainen jättää kuulemma kartanon kaappeihin silloin tällöin täyden viinilasin!

Raggariperhe nukkui kummituksesta huolimatta Knuutilassa hyvin ja rauhassa, ja voi lämpimästi suositella yöpymistä pikkuvanhaan tyyliin sisustetussa Aittahotellissa. Knuutilassa aika pysähtyi, juuri niin kuin kunnon juhlapaikalla pitääkin. Kuvat ja kartanon nettisivut kertokoot loput!

 

img_3991Hääpari saa juhlaviikonlopukseen yksinoikeuden koko kartanoalueeseen ja sen rakennuksiin.
img_3988Kartanon päärakennus on vuodelta 1864.
img_3994Tilaa päärakennuksessa on sadalle, 1910-luvun väenpirtissä 50:lle hengelle.
img_3970Myös perheen pienimmät saavat Knuutilassa nukkua kuin prinsessat.
img_3980Kartanon pääsisäänkäynti oli pinkkihenkisen morsmaikun mieleen.

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto