Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Tuesday, 29 March 2016

Raggarimorsian paljastaa (melkein) kuninkaallisen menneisyyden

Raggarimorsian edustaa hääbloggaajana sitä vaihtoehtokoulukuntaa, joka ei kirjoita suoraan tai paljastuksenomaisesti omista häistään tai elämästään. Tästä huolimatta jälkiä kirjoittajan omasta elämänkokemuksesta on löydettävissä isosta osasta tekstejä ja Raggarimorsiamen hääoppaan sivuilta voi jopa bongata kuvia Raggarimorsiamen ja Sutjakan Sulhon omista häistä! Sen tunnustan, etten ikinä olisi uskonut, että naimakaupoista riittää näin paljon kiinnostavaa kirjoitettavaa, mutta näin vain on hääpölly mennyt pysyvästi nenään ja välillä silmiinkin.

_mg_94512

Niin kävi myös eilen illalla, kun katsoin Tosielämän tuhkimotarinan (Mary – The Making of a Princess) – elokuvan tavallisesta Mary Donaldsonista, josta tuli Tanskan suosittu prinsessa ja osa kuninkaallista perhettä. Vaikka olin ajatellut, että minulla olisi parempaakin tekemistä kuin katsoa moista romanttista hömppää, kävi kuitenkin niin, että jumituin sohvalle koko puoleksitoista tunniksi. Koska nämä kuninkaalliset – hehän ovat rehellisesti sanottuna syypäitä siihen, miksi ylipäätään pidän juhlateemasta ja -kulttuurista kirjoittamisesta. Voisi jopa sanoa, että minulla, raivopäisellä morsiamella, on erään sortin kuninkaallinen menneisyys.

Elettiin vuotta 2001. Nuori suomalainen toimittajan alku oli saanut pestin Lontoosta, ITN:n kansainväliseltä uutisdeskiltä. Ensimmäisenä työvuoronani elämäni ensimmäisessä “oikeassa” työpaikassa pääsin keskelle parlamenttivaali-iltaa. Olisin voinut tukehtua siihen silmieni edessä vilisevien uutiskuvien määrään ja poliittiseen sanastoon, mutta selvisin työvuorosta hengissä ja samaa oli luvassa joka päivä siitä eteenpäin. Tehtäväni oli pitää huoli, että se suomalainenkin tv-uutisten katsoja siellä omalla sohvallaan saisi nähdä ne tuoreimmat uutiskuvat Britanniasta heti seuraavassa uutislähetyksessään. Puhelimeni toisessa päässä oli jatkuvasti joku housut tulessa istuva uutispäällikkö CNN:ltä, NBC:ltä tai jostakin muusta maailman isoista uutishuoneista. Ja erityisesti amerikkalaiset, saksalaiset ja italialaiset uutispäälliköt rakastivat kuninkaallisia uutisia.

Tuon ensimmäisen duunini ehkä kiinnostavimpia puolia oli kuninkaallisen kuvauspäiväkirjan (royal rota), ylläpito ja tv-kameroiden lähettäminen sinne, missä Englannin kuninkaalliset milloinkin edustivat. Tehtävään kuuluivat tietenkin myös suurten kuninkaallisten tapahtumien kuten häiden ja hautajaisten live-uutisoinnit. Olen mm. ollut mukana mm. Prinssi Charlesin ja entisen Camilla Parker Bowlesin encore-häiden uutisoinnissa sekä kuningattaren Golden Jubilee -juhlallisuuksissa. Myös kuningattaren joulupuheen kuvaaminen ja toimittaminen maailmalle oli osa arkea. Harvinainen tilaisuus oppia kuningashuoneiden viestinnästä sekä esimerkiksi siitä, miten pitkälle kuninkaallisen perheen jäsenen kuoleman uutisointia voidaan valmistella etukäteen.

Tässä tuore video Kuningatar Elisabetista vierailemassa talleillaan Windsorissa. Videon julkaisi pääsiäisenä ITV ‘Our Queen at 90’ -dokumenttiohjelman ennakkojulkaisuna:

Kuninkaallisia uutisia toimitettiin päivittäin. Kerran sattui myös tilanne, jolloin olin jo valmiiksi paikan päällä, kun megaluokan kuninkaallinen uutinen tapahtui. Satuin olemaan lenkillä Windsor Great Parkissa, kun samoilla tiluksilla asunut Englannin kuningataräiti kuoli. Silloin elettiin vuotta 2002.

Meillä Suomessa ei ole paikkoja saati tilausta kuninkaallisille toimittajille. No, onhan meillä Rita Tainola, joka omalla ritatainolamaisella tyylillään on onnistunut ujuttamaan itsensä kuninkaalliseenkin seuraan jo vuosikausia ja tekemään omalla “statuksellaan” revittelystä elämäntehtävänsä. Olen mm. seisonut vieressä, kun Tainola on eräässäkin kuninkaallisessa pressitilaisuudessa esittänyt arvovieraille kysymyksiä silloinkin, kun niitä ei ole sopinut kysyä. Varsinainen raggari.

1391808_10151963243754976_1024405568_n

Minna Dufton ja Dickie Arbiter Kensingtonin palatsin edustalla.

 

Loppuun harvinainen kuva kirjoittajasta Raggarimorsiamen takana “Royal Dickien” eli Prinsessa Dianan entisen lehdistösihteerin, Dickie Arbiterin, kanssa. Tapasin Dickien kuvausmatkalla Lontoossa syksyllä 2013, jolloin hän kertoi minulle mm. kuka Dianan oikea rakkaus oli. Arvaatteko muuten, kuka se oli? Arvauksia saa lähettää kommenttikenttään!

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi täyttää toukokuun alussa kaksi vuotta. Juhlan kunniaksi Raggarimorsian julkaisee uudet nettisivut tässä samassa osoitteessa. Melkein “kuninkaallisen” ammattilaisen otteellaan, mutta tällä kertaa Las Vegas -hengessä. Blogi jatkuu ja on edelleen teidän ja teille, ei minusta eikä minulle. If you know what I mean. Otan mielelläni vastaan palautetta ja toiveitanne osoitteessa: toinenkertablogi@gmail.com


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto