Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 19 September 2016

Rock -asenteella historialliseen hääpukumuotikisaan

Lokakuun ensimmäisenä päivänä Helsingin Kaapelitehtaalla käydään historiallinen mittelö  ensimmäisestä Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija -tittelistä. Kilpailu järjestetään Love me do -häämessujen yhteydessä ja tuomaristossa istuu niin kansainvälisen muodin kuin hää- ja juhla-alan nimekkäitä ammattilaisia. Voittaja pääsee esille European Bridal Weekille Saksaan.

 

– Jos keskustelussa pitkään alalla olleiden kanssa kommentti on, että “eihän meillä edes ole kotimaisia häämuotisuunnittelijoita”, on toden totta aika nostaa heidät esille. Sillä meillähän on ja todella hyviä onkin! Tässä kilpailussa mukana on erittäin kokeneita hääpukusuunnittelijoita ja hieman vähemmän suunnittelupuolella kreditoituneita tyyppejä, kertoo Johanna Merinen, Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija -kilpailun tuottaja.

Kisaan pääsy on iso juttu

Raggarimorsian kansainvälisenä muoti-ikonina on kisasta tietenkin tohkeissaan – eikä vähiten siksi, että mukana on Raggarimorsiamen oman, rock-henkisen ja kierrätetyn hääpuvun suunnittelija, Seija Arola. Kuopiossa OverSkinDesign -nimistä, rock-henkisiä juhla- ja esiintymisasuja valmistavaa yritystään pyörittävälle Seijalle kilpailuun lähteminen oli iso juttu.

seija-arola

Seija Arola on mm. Floor Jansenin esiintymisasujen suunnittelija.

– Mietin pitkään kilpailuun hakemista, koska epäilin, etten pääsisi mukaan. Sitten, kun pääsin, totesin vaan, että oho! Ja siinä vaiheessa, kun aloin valmistaa kilpailussa nähtäviä pukuja, tajusin, kuinka paljon voitto minulle merkitsisi, Seija kertoo.

Seijan kaltaiseen muotialan tekijään törmää harvoin. Vaikka hän työkseen suunnittelee ja valmistaa esiintymisasuja maailman tähdille ja näkee luomuksiaan milloin missäkin musiikkialan gaalassa tai tapahtumassa, ei se ole tehnyt häntä ainakaan ylpeäksi tai ylimieliseksi. Seija on se vaatimaton ja tunnollinen perfektionisti, jonka asut valmistuvat juuri silloin, kun niiden pitääkin. Öisin Seija nukkuu, jos töiltään ehtii. Hän on nainen, joka on löytänyt elämässään sen, mikä tekee hänet onnelliseksi ja hän on valmis antamaan sille kaikkensa.

– Minä en tee rahalla pukuja ja budjettini kilpailussa on mitättömän pieni. Sen takia olen käyttänyt paljon mielikuvitusta Kaapelitehtaalla nähtävissä puvuissa ja olen erittäin tyytyväinen lopputuloksiin. Käytän hää- ja juhlapuvuissani paljon kierrätettyjä materiaaleja.

14397378_1809853982593061_1336754094_n

Kuvan puku löytyy OverSkinDesignin osastolta Love Me Do:ssa!

Vähemmän säätöä hääpukuihin!

Hääpukujen suunnittelussa Seija pitää tärkeänä, että puku tuntuu hyvältä kantajansa päällä ja ettei sitä tarvitse käytössä koko ajan “säätää”.

– Minulla on paljon kokemusta tanssi- ja luisteluasujen tekemisestä ja olen halunnut siirtää saman käyttömukavuuden tunteen myös hää- ja juhlapukuihin. Kun lähden suunnittelemaan, kuuntelen ensimmäiseksi asiakkaan toiveita ja mieltymyksiä ja otan huomioon hänen vartalonsa mittasuhteet.

Eniten Seijaa inspiroivat kierrätettävät materiaalit sekä työskentely erilaisten teemojen pohjalta.

– Esiintymisasuissa halutaan usein asun tukevan musiikin tyylisuuntaa. Samalla periaatteella valmistan morsiuspukuja tukemaan hääpäivän teemaa.

puku-seija-arola-overskindesign-kuva-markus-laakso

Puku: Seija Arola / OverSkinDesign, kuva: Markus Laakso
Kuvien puvut eivät osallistu Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija -kilpailuun.

Keikkabussi vie catwalkille

Seijasta kertoo paljon myös se, millaisen kannustajajoukon hän saa mukaansa tapahtumaan.  Lokakuun ensimmäisen päivän aamuyöllä starttaa Kuopiosta yksi keikkabussillinen ja henkilöautollinen Seijan läheisiä, ystäviä ja malleja. Bussia kuljettaa Seijan oma avomies, Turmion Kätilöt -bändistä tuttu Janne Tolsa. Tähän kisaan on valmistauduttu todellisella rock-asenteella!

– Varmaan kalja parkissa, sydän pysähtyneenä katselen, kuinka emännän käy. Hääpuvut ovat kyllä parhaat, mitä olen nähnyt, ja toivottavasti tuomaritkin sen ymmärtävät, kannustaa Janne.

Messuyleisö pääsee nauttimaan Seijan ja kymmenen muun Vuoden Suomalainen Hääpukusunnittelija -kilpailun muotisuunnittelijan luomuksista upeassa muotinäytöksessä. Ja tämän kotimaisemmaksi ei enää muotinäytös tule, tiedättehän! Näytös alkaa klo 16.30 ja siihen on vapaa pääsy.

– Näytöksen jälkeen tuomaristo pohtii ja tutustuu pukuihin lavalla ja vetäytyy sen jälkeen tekemään päätöstä. EBW:lle osallistumisen lisäksi voittaja palkitaan Ateljee Alexander Tillanderin kultaseppämestari Jouni Salon valmistamalla uniikkikorulla, kertoo Johanna.

Lisää Love Me Do -häätapahtumasta ja Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija -kisasta löydät täältä. Tule myös tapaamaan Raggarimorsianta hääpuvussaan Raggarimorsiamen omalla osastolla!

mukanahaamessuilla_900x200


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto