Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 8 September 2014

Vaimo! Älä ole tyhmä!

Mitä yhteistä on arjella ja alkoholilla? Sen lisäksi, että molemmat alkavat a:lla, vaikuttavat molemmat merkittävästi parisuhteen kestävyyteen. Perinteisenä suomalaisena parisuhteen kompastuskivenä on pidetty jomman kumman tai molempien osapuolten liiallista päihteiden käyttöä. Ei tarvitse tehdä kovinkaan tieteellistä tutkimusta huomatakseen, etteivät alkoholi ja perhe-elämä yhdisty ongelmitta. Uskaltaisin jopa väittää, että ei vähiten tästä syystä meillä eletä yhteiskunnassa, jossa lapsiperheistä 20,1% on yhden vanhemman perheitä.

_mg_0052

Raggarimorsiamen maanantai-ilme.

 

Mikä sitten oikeuttaa jomman kumman osapuolen tuomaan parisuhteeseen tai perheeseen rituaalin, missä perjantaina viimeistään jo tissutellaan kotona, lauantaina vedetään perseet kohtalotovereiden kanssa (joita sitten syytetään viinan väkisellä juottamisesta), minkä jälkeen kiireinen arki ja siihen liittyvät vastuut ovat hukassa ainakin tiistaihin asti? Jäljelle jää pari-kolme päivää, jolloin hirviö nimeltä alkoholi ei ole maustamassa sitä ONNEA, mistä moni voisi olla jopa kateellinen: Niitä pieniä hetkiä kun voit ilahduttaa kumppaniasi kokkaamalla hänelle parhaat arkipöperösi tai painaa ruuhkavuosien kuluttaman pääsi illalla hänen kainaloonsa tuntien olevasi turvassa aikuisessa (!) suhteessa. Sellaisessa missä on otettu oikeasti opiksi niistä entisistä virheistä. Kasvettu aikuisiksi oikeasti.

_mg_9894

Ei tippa tapa…?

 

Tekemättä kiperästä asiasta sen enempää tai vähempää mies/naiskysymystä, kokevat miehet yleensä itsensä oikeutetuksi yllämainittuun käytökseen mm. seuraavista syistä:

1.  He ovat MIEHIÄ.
2. Mies on herkkä olento, joka tarvitsee ympärilleen toisia miespuolisia olioita, jotka jakavat hänen irrallisuutensa arjesta säännöllisin väliajoin.
3. Mies tarvitsee harrastuksen, jonka puitteissa on normaalia nauttia runsaat määrät alkoholia.
4. Arki on vain kertakaikkiaan niin puuduttavaa, ettei sitä kestä ilman alkoholia. (Ja tähän kategoriaan mahtuu paljon, myös vaimo!)
5. Mies ei ole “pitkään aikaan” käynyt “missään”. Lue: Hän ei ole ymmärtänyt käsitettä perhe-elämä.

Vaimon on myös syytä muistaa, että on kunnioitettava teko, että mies nauttii alkoholia kotona tai kavereiden tiluksilla, koska silloinhan hän ei juokse baareissa. Siis kuinka tyhmä vaimo voi ollakaan jos ei tätä tajua?!?

_mg_95011

Raggarimorsian on huolissaan suomalaisesta parisuhdekulttuurista.

 

Naiset kokevat useimmiten itsensä oikeutetuksi yllämainittuun käytökseen silloin kun mies on tarpeeksi moneen otteeseen kokeillut parisuhteen rajoja, rikkonut annettuja lupauksia, jatkanut miehekkään itsekästä käytöstä (koska hän on mies), odottanut naiselta kehuja ja ylistystä kun hän krapulassa herää omasta eikä jonkun muun sängystä ja ymmärrystä kun hänen ei olotilaltaan pysty osallistumaan perheen yhteisiin hetkiin. Ellei hän sitten tee korjausliikkeitä ja ota “vähän” isin omaa lääkettä.

Raggarimorsian arvostaa vanhanaikaista rakkautta. Sellaista, missä parisuhde ja perhe ovat ylpeyden aiheita. Timantteja, joita kumpikin osapuoli pitää tiukasti taskussaan, suojassa kaikelta pahalta. Aarteita, joiden edessä ihminen nöyrtyy koska hän ymmärtää mitä hänellä on. Olkaa hyvät ihmiset ihmisiä toisillenne ja ottakaa vastuu omista virheistänne, elämästänne ja arjenne onnellisuudesta. Älkää olko… Noh, tyhmiä.

_mg_9924

Kuvat: Elina Manninen

 

Lisää tekstiä arjesta – ja juhlastakin – lupaan teille pian kun seuraani liittyy eräs toinen pinkkitukkainen rouva.
Kaksin aina kauheampi vai miten se nyt menikään? Nyt maanantaita, rakkaat ystävät! <3


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto