Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 28 September 2015

Terve! Menin naimisiin!

Reilu viikko sitten olin mukana aivan erityisessä tapahtumassa: Hääyössä Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Lämpimän syysillan aikana 30 itsensä näköistä pariskuntaa meni naimisiin saman katon alla, vihkijöinään joukko huumorintajuisia pappeja. Seuraava paparazziraportti sisältää illan kohokohdat Raggarimorsiamen näkökulmasta. Kuvaajana Elina Manninen.

_mg_2479Tapio ja Pirjo Vantaalta jännittämässä omaa vuoroaan. Vihkivuorot jaettiin saapumisjärjestyksessä.

 

Jo kirkon pihalla pulppuavasta tunnelmasta aisti, että nyt ei olla menossa naimisiin hampaat irvessä. Törmäsin heti Tapioon ja Pirjoon, joilla yhteistä taivalta ennen hääpäivää oli kertynyt reilut puoli vuotta. Vantaalla asuva pariskunta oli päättänyt olla kokonaan stressaamatta naimisiin menosta:

– Emme halunneet mitään suuria manöövereitä, tokaisi Tapio. Pirjo kertoi vierailleensa Raggarimorsiamen blogissa ennen Hääyötä. (Hyvä, Pirjo!!!) Kumpaakin jännitti kiitettävästi.

 

_mg_2499Encore-pari Nina ja Tuomo

 

Nina ja Tuomo odottivat omaa vuoroaan rauhallisina. Pariskunta oli suunnitellut häitä jo vuosia, mutta aina oli sattunut jotain, mikä oli siirtänyt hääpäivää. Nyt se oli kuitenkin menoa.

– Toinen kerta toden sanoo vihdoinkin – meille molemmille, huokaisi Nina onnesta.

 

Katriinaan ja Santtuun Tikkurilasta törmäsin kirkon sisällä. Tämä pari oli tullut paikalle jo hyvissä ajoin ja perhosia oli vatsassa: näistä häistä ei ollut pidetty meteliä.

– Kukaan ei tiedä, että olemme tänä iltana menossa naimisiin, kertoi Santtu. Hän aikoi heti vihkitoimituksen jälkeen kertoa asiasta tekstarilla, jossa lukee: “Terve! Menin naimisiin!”

Katriina ja Santtu olivat yksi kahdeksasta hääparista, jotka Hääyön “takapiru”, Tikkurilan seurakunnan kappalainen, teologian tohtori Heikki Leppä, vihki yhtäaikaa. Kunnon prätkäpapilla oli nahkavermeet papin kaavun alla ja kypärä odottamassa sakastin naulakossa. Meistä tuli Heikin kanssa heti kaverit.

 

_mg_2547 _mg_2764Santtu ja Katriina aikoivat yllättää kaikki!!!
Vantaan Hääyön historiassa toisensa on saanut jo kaikkiaan 217 paria. Itse vihkitoimitus on kaikkea muuta kuin Las Vegas -tyyppinen pikavihkaisu. Pappi keskustelee jokaisen hääparin kanssa rauhassa, häämarssit soitetaan alusta loppuun ja hääseurueet kunnioittavat toinen toistensa h-hetkeä olemalla hengessä mukana vihkitoimitusten ajan.

Ja mikä tärkeintä, jokainen morsian ja sulhanen saa kävellä alttarille juuri sellaisena kuin on. Pukukoodia ei ole.

_mg_2890Heikki Leppä vihki Hääyön hääparit nahkahousuissa!

 

_mg_2577
Terhi Viljanen antaa pinkkipäiselle todistajalle ohjeita.

Raggarimorsiamen illan kohokohta oli päästä todistajaksi Railin ja Veikon vihkimiseen. Pariskunta oli tehnyt päätöksen mennä naimisiin Hääyössä viime tingassa ja kuskikin oli hälytetty apuun vasta hetki ennen tapahtuman alkamista. Silti naimisiin ei oltu menossa hetken mielijohteesta, vaan kaksi korviaan myösten rakastunutta leski-ihmistä oli lähdössä kohti yhteistä loppuelämää kokemuksen tahdittamin askelin.

_mg_2594
Veikko ja Raili löysivät onnen uudestaan. Se sinetöitiin Hääyössä.

 

_mg_2645
Raggarimorsiamen tehtävä oli olla kuulolla, kun Veikko ja Raili sanoivat “Tahdon”.

 

_mg_2690
Vasta keväällä papiksi vihitty punapää Terhi Viljanen on vihkipapin roolissa ihastuttava näky.

 

_mg_2713
Jes! Raili ja Veikko vastasivat “Tahdon”!

 

_mg_2614
Onnea tuoreelle avioparille!

 

Näiden kuvien myötä Raggarimorsian haluaa toivottaa Railille ja Veikolle – ja kaikille illan pareille – onnea, myötätuulta ja monia yhteisiä vuosia! Oli ilo jännittää kanssanne.
Raggarimorsian haluaa myös kiittää Vantaan Tikkurilan seurakuntaa kutsusta mukaan Hääyö -tapahtumaan. Otan tämän suurena luottamuksen osoituksena. Hellyeah!

_mg_2464
Hääyön henkilökunta ei säikähtänyt Suomen virallista ammattimorsianta.

 

_mg_2867
Ensi vuonna uudestaan? ,-)

 

Jos joku tätä juttua lukevista ei vielä ole törmännyt Raggarimorsiamen hääoppaaseen, se kannattaa etsiä kätösiin lähimmästä kirjakaupasta. Tai netistä. Hääoppaani sopii niin hääparille itselleen kuin muulle hääseurueelle – ja onpa se innostanut ja rohkaissut jo muutamia menemään kihloihin! Jaan kirjaan omistuskirjoituksia Save The Date -häämessuilla Helsingissä 10.-11.10. Tervetuloa moikkaamaan osastolle R!


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto