Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 25 May 2015

Varo valeheilaa, sinkkuihminen!

Helluntain huomenta, rakkaat lukijat! Onko kahvi tippumassa? Eilisillan helluntaiheila vielä lämpimänä peiton alla? Löytyikö baarista? Sieltähän ne, useimmiten. Sieltä ne ovat Raggarimorsiamenkin heilat löytyneet. Ei ole mitään kovin romanttisia tarinoita minulla, ja siksipä en kirjoitakaan rakkausromaaneja, vaan raivopäistä hääblogia. Luitteko jo Ylen uutisista, että olen nykyään myös polttariasiantuntija? Uskomatonta, mutta niin totta.
_mg_9461

Raggarimorsian on Suomen virallinen ammattimorsian.

Mutta nyt muutama sana ensivaikutelmista. Niillä on nimittäin merkitystä niin kesäheilan kuin sen aviopuolisonkin kanssa “naimakauppoja” tehdessä. Oletko koskaan miettinyt, miten itsesi toiselle myyt? Niin ensikohtaamisella romanttisen kumppanin kuin työnantajankin kanssa valehdellaan amerikkalaistutkimuksen mukaan kolme kertaa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Halutaan niin paljon “saada” tämä ihminen tai työpaikka, että suusta pääsee jos jonkinlaisia lupauksia, jotka eivät sitten kestäkään päivänvaloa, saati pitkää liittoa. Joku voi valehdella ikänsä tai siviilisäätynsä, toinen elämänsä prioriteetit, kolmas kokkaustaitonsa.

Psykologi Satu Eerolan mielestä ensikohtaaminen uuden potentiaalisen kumppanin kanssa on risteys, jossa valitaan suunta:

– Ensikohtaamisella on elämässä todella paljon merkitystä ja se voi vaikuttaa pitkälle. Jos ensimmäinen kohtaaminen on mieleenpainuva tai jotenkin erityinen, saa siitä voimaa, kun suhde arkistuu. Se voi jopa olla suhteen voimamuisto, josta voi ammentaa “aina kuolemaan asti”. Aikaa ensivaikutelman syntymiseen on usein alle minuutti.

keittiopsykologi-jauhokuvaPsykologi Satu Eerola tuntee niin parisuhteen kuin keittiönkin salat.

 

Raggarimorsiamen ja sulhasen ensikohtaaminen oli tietenkin kaikkea muuta kuin tällainen. Löysin nimittäin silloisen keikkamuusikon sängystä jonkin nuoren bändärineidon kanssa, kun erään ison maalaistalon näytössä eksyin vahingossa (!!!) juuri siihen huoneeseen, jonne ei olisi saanut mennä. Seuraavalla kohtaamisella, baarissa, kerrottiin sitten ne omat pettämiset ja jättämiset ja annettiin ne suuret lupaukset, joita tarkennellaan vielä tänäkin päivänä. Toinen kerta toden sanoo? ei turhaan pääty kysymysmerkkiin. Mutta ainakin tuosta ensikohtaamisesta on ollut se etu, että realismi ja rehellisyys ovat olleet suhteessa kuin liimalla kiinni alusta asti.

– Kypsät ihmiset, kuten esimerkiksi kertaalleen, kahteen tai kolmeen kertaan eronneet, hyötyvät rehellisyydestä. Usein se lisää kiinnostusta sekä naisilla turvallisuuden tunnetta – erityisesti, jos edellisessä suhteessa on ollut ikävää kohtelua tai uskottomuutta, Satu kertoo.

Valheilla parisuhteen alussa on yleensä hyvin lyhyet jäljet. Rakkautta olisi myöntää pohjattomat tai liioitellut puheensa mahdollisimman nopeasti, ennen kuin kumpikaan investoi suhteeseen liikaa. Tarkentavia kysymyksiä on myös viisasta esittää ja niihin vastata, jos jokin asia tuntuu epäselvältä.

– Jos ensivaikutelmassa sössii, niin kuin me teemme, on suhteella vielä tietenkin mahdollisuuksia. Silloin järki astuu myös enemmän peliin, mikä ei sekään ole huono asia, Satu lohduttaa.

Näin luot hyvän ensivaikutelman

Raggarimorsiamen hääoppaasta tuttu Tyylitohtori Päivi Lehtovuori neuvoo nyt, miten välttää pahimpia sudenkuoppia kesäheilan metsästyksessä ja ensivaikutelman tekemisessä.

1. Ravintoloissa näkee nykyään aivan hirveätä tyrkyttämistä puolin ja toisin. Muista, että tyrkky on myrkkyy eikä toimi. Liika epätoivoisuus näkyy ja kostautuu myöhemmin.

2. “Miten mies pitää kenkiään, niin hän pitää vaimoaan” on vanha sanonta, joka pitää edelleen paikkaansa. Miehen kannattaa siis kiinnittää huomiota kenkiinsä ja niiden kuntoon. Myös hiusten kunto kertoo aina paljon siitä, miten ihminen jaksaa pitää itsestään huolta.

3. Tarkkaile omaa – ja toisen – hengitystä! Haiseeko se viinalta, tupakalta tai sipulilta? Ne kun eivät tehoa kehenkään, vaikka olisit kuinka cool. Hampaiden pesulla ja pastillipurkilla pötkitään jo pitkälle.

4. Ensikeskustelussa muista, ettet nyt puhu terapeutille, vaan potentiaaliselle elämänkumppanille. Älä oksenna koko elämänlastiasi hänen niskaansa, vaan pidä mieluummin yllä kiinnostavaa keskustelua.

5. Varo liiallisia kehumista, imartelua ja roikkumista – näitä kohdatessasi anna hälytyskellojen soida – ja kovaa!

 

tyylitohtori
Tyylitohtori Päivi Lehtovuori.

 

Jouduitko valeheilan verkkoon?

Jos kaikesta huolimatta lankeat valeheilan pauloihin ja huomaat, ettei hän olekaan sitä, mitä ensikohtaamisella väitti olevansa, juokse karkuun hyvissä ajoin. Mitä pidemmälle valheille perustuva suhde etenee, sitä vaikeampi sitä on oikaista.

Karkuun juostessasi varmista, että sinulla on mukanasi se tärkein: sydämesi. Tulet tarvitsemaan sitä vielä. Tsemppiä helluntaihin ja kesään kaikille heilaansa vielä etsiville lukijoilleni! Ja jos ei heilaa helluntaina niin jono juhannuksena, tokaisee Tyylitohtori.

Lue täältä Raggarimorsiamen vinkit onnistuneisiin naimakauppoihin.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto