Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Thursday, 18 January 2018

For Better For Worse – onnellisten avioliittojen puolesta

Tulevana viikonloppuna Love me do -häätapahtumassa nähdään kimpale häävalokuvataidetta, jollaista ei  suomalaisilla häämessuilla ole koettu tähän asti. Valokuvaaja Ville Juurikkalan, Tommi “Rutale” Niemen sekä Raggarimorsiamen yhteiselle vaihtoehtohääosastolle kuvattu teos kantaa nimeä For Better For Worse. Teos on kannanotto onnellisen elinkautisen puolesta.

“For Better For Worse” by Ville Juurikkala

Teos kuvattiin viime viikolla Lohjalla, Munkkaan jätelaitoksella. Rock-henkisistä ja rohkeista valokuvateoksistaan tunnettu kuvaaja Ville Juurikkala kiteyttää sen sanoman:

– Tämä kuva on kannanotto onnellisten avioliittojen puolesta! Ja ylipäätään onnellisen elämän puolesta. On utopiaa ajatella onnellisuuden syntyvän aina jatkuvasta ruusuilla tanssimisesta. Silloin tällöin kohdallemme osuu myös ruusuisia hetkiä, mutta useimmiten elämä on jotain ihan muuta. Onni syntyy siitä, että hyväksymme elämän kaikki puolet. Onni syntyy siitä, että hyväksymme elämän.

Lisää realismia häägenreen

Raggarimorsiamen kokemuksen mukaan vaihtoehtohäägenren edustajat on alettu ottaa Suomen häämessutapahtumissa jo vakavasti. Love me do -häätapahtuma on Tommi Niemelle jo sarjassaan toinen:

– Mä olen periaatteessa koko häägenren ja siihen liittyvän hattarahypetyksen ja glamourin vastustaja, koska olen luonteeltani inhorealisti. Avioliitto ja kumppanuus perustuvat mielestäni ennen kaikkea realismiin, realiteettien hyväksymiseen, pitkäjänteiseen ajatteluun, eikä nykyaikaisen kertakäyttökulttuurin vallitessa jatkuvan uutuudenviehätyksen tavoitteluun, sekä yksittäisiin photoshopattuihin unelmiin.

Niemen havaintojen mukaan häävalokuvauksessa haetaan nykyään jotakin erilaista ja asennetta, ehkä komediaakin:

– Silti tämän tyylistä raadollisuutta tulee harvoin vastaan, Niemi toteaa.

For Better For Worse

The making of "For Better For Worse" – because married life very rarely is dancing on a bed of roses. Video: Marcel Hägglund, Loiste Films / For Better For Worse Production: Ville Juurikkala, Minna Dufton, Raggarimorsian – Rebellious Bride, Tommi Niemi/Rutale Art, Atte Venäläinen, Maarit Liimatta #forbetterforworse #ido

Julkaissut Raggarimorsian – Rebellious Bride 19. tammikuuta 2018

Ensitreffit jäteastialla?

Raggarimorsiamen mielestä häät jätelaitoksella tai ylipäätään teollisessa ympäristössä voisivat hyvinkin olla nouseva häätrendi Suomessa. Harvoin nimittäin törmää niin hienoihin puitteisiin kuin Rosk’n Rollin tiloissa Munkkaan jätelaitoksella. Ja kierrätettyjä hääparejahan meillä riittää, kertovat avioerotilastot, joten mikäs ensitreffeissä jäteastialla sitten olisi niin ihmeellistä…?

For Better For Worse -tekijätiimi toivoo, että mahdollisimman moni tulisi kokemaan 140 cm x 100 cm teoksen Love me do -häätapahtumassa ja inspiroituisi miettimään, mitä oikein on se oikea elämä yhdessä. Ja ennen kaikkea, miten sen saisi kestämään? @villejuurikkala @raggarimorsian @rutale_art

Kiitokset

Kaisa Halme, Rosk’n Roll

Visualisti Atte Venäläinen

“Meikkaaja Maikki” Maarit Liimatta

Graffititaiteilija Pete “Hende” Nieminen

Jenni Ahtiainen, gTIE neckwear

Les Belles Antiques

Ventelän vpk


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto