Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Saturday, 24 December 2016

Näpit irti reissupukista!

Jouluaattona, kun joulupukin kiiltävä reki kiitää kohti kaikkia maailman kilttejä lapsia, kääntyy yhden pukin apulaisen viinahuuruinen botski hiljaa Helsingin satamaan.  Takana on viikkojen putki laivapukkina ilman yhtään käyntiä maissa. Kaikki namunsa jakaneena ja aika monta hius- ja partakarvaa ohuempana kertoo reissupukki nyt Raggarimorsiamen lukijoille totuuden pukin työstä pikkujouluristeilyillä.

 

Hyttini on linnani, sano reissupukki!

 

JP (nimi muutettu) ei epäröinyt lähteä pukin tuuraajaksi tänä vuonna. Kokemusta reissupukkina olosta oli jo jonkin verran ja JP koki hoitavansa tärkeää pr-tehtävää sen “oikean” pukin puolesta.

Tälle (nimeltämainitsemattomalle) laivalle päädyin ihan siitä syystä, että pukki, jonka alunperin piti tänne tulla, lakkasi vastaamasta puhelimeen. Olin ikäänkuin päivystäjä, joten puhelin sitten soi minulla ja asia oli sillä selvä, JP kertoo toimeksiannostaan.

Laivalla plussat ovat JP:n mielestä täysi ylläpito, oma hytti ja mukavat työajat. Omaan napaansa pukki ei hytissään silti ehdi tuijotella:

Tärkein plussa tässä duunissa on nähdä pienten lasten ilo joulupukin halaamisesta. Lapsia on monenlaisia – on niitä, jotka alkavat itkeä, kun näkevät JP:n ja sitten niitä, jotka syöksyvät syliin niin että pelottaa ja kaikkea siltä välillä. Miinuksia ovat humalaiset. Ja humalaiset. Ja humalaiset.

 

Reissupukki hytissään

Tylyköyhä pukki ei anna?

Kaikkein eniten JP on yllättänyt yli 60-vuotiaiden naisten käytöksestä laivan käytävillä liikkuvaa joulupukkia kohtaan.

Ensin ollaan niin “hyvää joulua” ja “anna karkki” ja sitten, kun karkit loppuvat, niin ne vetävät palkokasvintuotoksen ilmanottoaukkoon ja haukkuvat tylyksi ja köyhäksi ja uskaltavat vielä pikkuväen kuullen huomauttaa, että “ethän sä mikään JP ole, ku karkkii et jaa”!

Usein pukin ja pikkujoulujaan viettävän juhlaväen kohtaamiset eivät jää vain keskustelun tasolle.

Humalaiset, väljähtyneeltä viinalta haisevat naiset uivat pukin liiveihin ja pahimmat yrittävät tunkeutua jo hyttiinkin! Monet käyvät asiakseen infopisteessä valittamassa tylystä JP:sta.
"I hate holidays" on computer screen

Reissuduuni kysyy kuntoa

Aluksi yleisön hekuman kohteeksi joutuminen oli JP:lle järkytys, mutta se kuuluu jo työn arkeen – vähän niin kuin laivan keinuminenkin. JP:n saama yleisöpalaute on onneksi ollut pääsääntöisesti positiivista.

Johtuu varmaan siitä, että olen luomu. Minulla ei ole peruukkia eikä tekomahaa ja partakin on omasta takaa. Eikä se tylyksi moittiminen miltään tunnu, kun ei ota sitä henkilökohtaisesti, JP toteaa ja kertoo uskaltautuvansa reissupukiksi myös ensi vuonna.

Yhden 12-tuntisen työpäivän aikana JP tekee yleensä neljä 45 minuutin pukkivuoroa. Yhden vuoron aikana JP kävelee keskimäärin 7 500 askelta 3.2 metrin keskinopeudella ja kuluttaa lähes 380 kaloria. Pukin tuuraaminen laivalla ei ole mikään kevyt keikkaduuni, vaan siihen vaaditaan jo kestävyyskuntoa.

Raggarimorsiamen mielestä olisikin jo aika antaa JP:lle vähän armoa. Näpit irti reissupukista!!!

Tämän exclusive -raportin myötä Raggarimorsian haluaa toivottaa kaikille mahdollisimman sopuisaa ja hauskaa Joulua. Vanhemmat: antakaa lapsillenne – niille pienille ja vähän isommillekin – raitis joulu. Koskee myös isovanhempia.

Reissupukin nuttu roikkuu hytissä

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto