Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 7 July 2014

Keittiöpsykologi sen tietää: Rakkautta on… Kananmuna!

Minua on jo jonkin aikaa askarruttanut, että mitäköhän mahtaa tarkoittaa kun sulhanen tuon tuostakin haluaa joko paistaa tai keittää minulle kananmunan. Toiminnan naisena päätin sitten konsultoida oikeaa Keittiöpsykologia! Satu Eerola Tampereelta on nimittäin juuri sellainen. Sadun Keittiöpsykologiaa -niminen blogi käynnistyy tällä viikolla. Satu on myös ihana, lämmin ja ah niin rakastunut ihminen.

keittiopsykologi-jauhokuvaKeittiöpsykologi Satu Eerola on erikoistunut mm. taikinaterapiaan.

 

Kananmuna on liikkis. Sen paistaminen lämmittää ja sulhanen on tässä kuin luolamies nuotiolla, Satu toteaa heti kun otan muna-aiheen puheeksi.
Satu on myös sitä mieltä, että sulhasen kanssa olemme ehdottomasti joko kananmuna- tai avokadopari:
Sekä kananmuna- että avokadoparin pinta voi olla vaikeasti lähestyttävä ja ulkopuoliset saattavat tuntea paria kohtaan epävarmuutta. Joku voi jopa epäillä, että tuleekohan heistä yhtään mitään. Mutta kun avokadon avaa, sisältä löytyy niin paljon kauneutta ja kerroksia – kokonaisen uuden elämän alku! Avokado on myös melkoinen vitamiinipommi, Satu muistuttaa.

kananmunaSulhasen keittämä muna!!!

 

Keittiöpsykologi jos kuka tietää, että ruoka ja sen laittaminen on rakkauden muoto. Tapa rakastaa toista ja toisen tarvitsevuutta.
Miehelle on tärkeää, että häntä arvostetaan – naiselle taas se, että hänestä pidetään huolta. Ruoanlaitto sekä yhdessä että erikseen tekee hyvää ja siihen kannattaa myös parisuhteessa panostaa. Nykyihminen karsii ruoasta ja unesta aivan liian paljon, mikä tuo mukanaan vain huonoa oloa ja ongelmia.
Entisessä elämässään Raggarimorsian oli kova heilumaan hellan ääressä, mutta sitten tuli seinä vastaan. Ei vaan enää jaksanut suorittaa. Sulhasen myötä keittiöstä on jälleen tullut paikka, missä viihdyn, mutta ohjakset ovat ja pysyvät nyt visusti hänellä. Kaurapuuronkin keittämisen hän tekee sellaisella lämmöllä, etten voi muuta kuin siirtyä syrjään ja kiittää tästä onnesta, joka minua on kohdannut. (Niin kauan kuin mekkoni vielä mahtuvat päälleni, tietenkin!) Sadun mielestä Raggarimorsiamen asenne sulhasta kohtaan on kaunis:
Miehiin kohdistuu nykyään niin kauheasti odotuksia. Olisi surullista jos yrittäisitte väkisin tehdä asioita ja laatikoida miehen ja naisen roolit. Jos toinen selvästi nauttii ruoan laittamisesta ja tekee sen rakkaudella, on rakkautta antaa hänelle vapaus keittiössä.

keittiopsykologi-kuunteleeKeittiöpsykologin ikuisti valokuvaaja Lauri Laukkanen.

 

Keittiöpsykologi pitää myös erityisen tärkeänä uskaltaa olla keittiössä oma itsensä.
Kun uskallat olla keittiössä itsellesi totta, uskallat olla myös omassa elämässäsi totta!
Tuo muuten pitää paikkansa… Tutustu keittiöpsykologi Satu Eerolaan ja hänen taikinantuoksuiseen maailmaansa täällä 11.7. lähtien. Minä menen nyt syömään kananmunan.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto