Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Wednesday, 30 April 2014

Nyt riittää myyttipuhe! Täältä tulee Raggarimorsian!

”Kerran sitä vaan naimisiin mennään”, hymyili nuori naismyyjä minulle kun puolisen vuotta sitten uskaltauduin ostamaan häälehden. Saman lausahdukseen olen tässä välissä törmännyt niin häämessuilla kuin asiantuntevissa morsiusliikkeissä ja joka kerta kiemurrellen selitellyt, että kun olen niitä toisen luokan morsiamia, joilla on jo se t-paita, jossa lukee ”Been there done that”… Puhumattakaan niistä kanssasisarista, joilla niitä saattaa olla jo peräti pino. Että saisinko nyt vain ottaa lehteni ja mennä jonnekin pimeään komeroon sitä vilkuilemaan? Thänks.
Jotakuinkin näin syntyi Toinen kerta toden sanoo?. Pierun lailla sitä pidättelin, uskokaa täi älkää, mutta sieltä se vaan tuli. Se siitä sisään päin vetämisestä! Ja nyt te, hyvät ystävät ja kohtalotoverit, pääsette seuraamaan päästöjäni näillä sivuilla tämän tulevan kesän – ehkä pidempäänkin. Koska se paljon puhuttu ja odotettu hääpäivähän on, kuten nimikin sanoo, vain yksi päivä.

Uusi hääblogi Toinen kerta toden sanoo? on elämän realismia kaikella rakkaudella. Se on välillä raju, jopa anarkistinenkin elämän hallinnan osasto, missä asiat puhutaan niin kuin ne ovat. Vähemmän sokerikuorrutusta, enemmän korppujauho-osastoa. Mutta siinä sivussa kuitenkin valmistaudutaan uuteen elinkautiseen kaikella siihen liittyvällä ilolla ja jännityksellä. Lupaan toki sortua turhamaisuuteenkin ja kokeilla mm. morsiamelle suunniteltua, Suomessa toistaiseksi ennennäkemätöntä pilates -kuuria, esitellä kierrätysmorsiamelle sopivia persoonallisia hääkampaus- ja pukutrendejä ja kutsua mukaan muutamia erittäin kiinnostavia vieraita. Yksi heistä on ihka oikea Keittiöpsykologi! Puhumme siis paljon myös asiaa, kuten esimerkiksi miten paljon tuo yksi päivä (!) nykyään maksaa! Raggarimorsian on päättänyt olla ottamatta häälainaa, joten eräs erittäin kivan värinen Audi saattaa tänä kesänä päätyä myyntiin näille sivuille jos oikein köpelösti käy.

Lupaan, että kuulosuojaimia, paperipusseja ja nenäliinoja tulette kyydissäni tarvitsemaan. Toivon, että tästä sivustosta tulisi paikka, jonne jokainen voisi tulla juuri sellaisena kuin on.  Mielelläni otan myös vastaan toiveitanne puheenaiheista. Eli jos teillä morsioilla, sulhioilla tai muulla seurakunnalla on sydämellänne jotain mitä ette kenties uskalla ääneen sanoa niin antakaa minun yrittää tehdä se puolestanne. Mutta kantapään kautta onneen, näillä eväillä varustettuna kompastelemme kohti alttaria.
Aloitetaan vaikka pohtimalla: Mistä johtuu myyttipuhe? Kyllähän tilastotkin jo kertovat, että ”kierroksia” saattaa tämänkin kesän hääpareilla Suomen maassa olla takana jo useampia. Vai onko se kenties hyvä merkki, että tietty unelma jostakin hyvin perinteisestä ei lähde kulumallakaan pois?

Mieletöntä vappuvipinää kaikille! Älkää tehkö mitään mitä minä en tekisi.

T: Raggarimorsian

_mg_9900 _mg_9938 _mg_9940

Kuvat: Elina Manninen


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto