Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Saturday, 2 August 2014

Hääpuvussa pitää olla tähtipölyä!

Se paljon puhuttu morsiuspuku odottaa jo pitäjäänsä. Jos kertoisin millaisiin kiperiin kriisitilanteisiin olen pukua etsiessäni täysin tahtomattani joutunut, ette ikinä uskoisi. Mutta kaikella on tarkoituksensa ja niin on myös puvullani minulle enemmän merkitystä kuin millään muulla puvulla tai vaatteella koskaan aikaisemmin. Tähän pukuun kulminoituu sekä morsiamen eletty elämä että tämä hetki ja kaikki siinä välillä kertynyt tähtipöly. Täydellinen kokonaisuus tälle toiselle ja viimeiselle “kierrokselle” tässä elämässä.

Puku on muokattu vanhasta cocktail -mekosta, joka minulla oli ylläni kun sain ensimmäiset merkit siitä, että minusta oli tulossa äiti. Mekko ja minä vietimme erään unohtumattoman illan erään ison firman iloisissa kemuissa oksennellen. Oujea! Nyt käsityöparivaljakko Seija Arola ja Manki Hietala Kuopiossa sijaitsevasta OverSkinDesign -ateljeesta ovat rakentaneet siitä upean, rock-henkisen luomuksen.

manki-ja-seijaManki Hietala (vas.) ja Seija Arola ovat naiset Raggarimorsiamen hääpuvun takana.

 

Nämä kaksi kaunista naista ovat erikoistuneet valmistamaan esiintymisasuja sekä vaatteita rock-henkisille ihmisille mm. ompelemalla, virkkaamalla, maalaamalla ja hiomalla:

Me emme tee mummojen paitapuseroita, vaan kaikkea sitä mitä muut ompelimot eivät. Mitä milloinkin päähän pälkähtää, kertoo Manki, joka on muuten haka loihtimaan vöitä juomatölkkien avaajista.

soturiasuTämä soturihenkinen nahkapanssari ja hame sisältävät mm. tekonahkaa, niittejä, solkia ja ketjuja!
vyoTölkin nipsuista ja kalalangasta valmistettu lannevyö. Kuvat: OverSkinDesign Ky.

 

Suomalaista käsityötä ei voi verrata tehdastyöhön. Siihen mitä me teemme, palaa rutosti tunteja, tietää Seija alan pitkäaikaisena ammattilaisena. Ei siis ole ihme, että OverSkinDesignin luomukset ovat myös sisältä kauniita, sillä myös sisäsaumat on tehty siististi.

Raggarimorsiamelle sisäinen kauneus on aina ollut sitä tärkeintä kauneutta. Tässä mekossa tiedän, että sitä muuten riittää. Kiitos ja onnea maailmanvalloitukselle, Manki ja Seija! Näistä naisista kuullaan vielä.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto