Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Thursday, 26 June 2014

Pauli Kohelo neuvoo: Tee niin kuin sydän sanoo

En voisi olla iloisempi juuri nyt. (Luit oikein.) Olin nimittäin hiljattain kirjeenvaihdossa itsensä Pauli Kohelon kanssa. Kysyin suostuisiko Pauli, ristijärveläinen metsuri ja rakkauden, ”tuon sielun pikku hiirulaisen ja nöyrän pikkujyrsijän” ystävä, jakamaan raivopäiselle morsiamelle elämänviisauttaan näinä viimeisinä ratkaisevina viikkoina ennen uutta elinkautista. Ja Paulihan suostui!

_mg_9442

Raggarimorsian ilahtui Pauli Kohelon haastattelusta.

 

Näin Pauli vastasi Raggarimorsiamen kiperiin kysymyksiin:

Mitkä ovat Paulin ja Paulan pitkän kokemuksen mukaan hyvän avioliiton avaimet?

Avioliiton avain on rakkauden Abloy, se vanhanmallinen, josta sai kopiot miltei jokaisesta lukko- ja suutariliikkeestä. Me otimme Paulan kanssa heti alkuun kolmet kopiot, koska hukkaamme avaimia niin usein. Ja olemme huomanneet myös, että niinä päivinä, kun toinen on aivan lukossa, ei muuta kuin avain lukkopesään ja johan taas hymyilyttää, tietää Pauli.

 

Entä sitten jos on kompastelemassa kohti alttaria toista, kolmatta tai useampaa kertaa: Kuinka monta kertaa elämässä yhden raivopäisen morsiamen kannattaa sanoa “Tahdon”?

Naimisiin kannattaa mennä mahdollisimman usein. Kokemus tuo syvyyttä liittoihin. Jos me Paulan kanssa erottaisiin, mitä en pidä todennäköisenä, niin kosisin Kajaanin verotoimiston Seijaa, joka oli minua kohtaan erittäin huikentelevainen Back To Sixties -tapahtumassa kaksi vuotta sitten. Ja täysi raittius pelasti minut sillä kertaa, metsuri tunnustaa.

_mg_9477

Raggarimorsiamen mielestä ulkomaalais-suomalaiset nimet sointuvat kuin hajuvesi ja lihapullat.

 

Raggarimorsian on repinyt hiuksiaan viime päivinä pohtiessaan erästä kiperää nimikysymystä. Mitä Pauli viisaana metsurina on mieltä ulkomaalais-suomalaisista sukunimistä? Kuinka tärkeää ylipäätään on yhteinen sukunimi tämän päivän Suomessa?
Ajokortiton ystäväni Pertti, joka ajaa päivittäin autoa, totesi, ettei sitä autoa kortilla ajeta. Näin on myös kaksi- tai yksiosaisissa sukunimissä. Ei sitä nimillä liittoa paranneta eikä tuhota. Tehkää kuten sydän sanoo, ja jos ette niin halua toimia, kysykää minulta. Näin kerran unta, että oli Pauli Magwai-Kohelo. Ei se hassummalta tuntunut, vaikka en tunne ketään Magwai-nimistä naista.

 

_mg_9754

Kiitos Pauli! Lähtölaskenta lopun alkuun voi alkaa. Kuvitus: Elina Manninen.

 

Raggarimorsian kiittää Pauli Koheloa viisaista neuvoista! Ellei Kohelo ole jo entuudestaan tuttu, käväisepä lähimmästä kirjakaupastasi kirjailijanimimerkin uusin teos Kassan kautta (Siltala 2014). Se on jatkoa esikoisteokselle Ohessa tilinumeroni (Siltala 2008).


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto