Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 12 April 2015

Kajahtaneen kaason vinkit itkuttomiin polttareihin

Ensimmäiset viralliset tiedot Raggarimorsiamen hääoppaasta löytyvät nyt Gummeruksen nettisivuilta. Olen virallisesti kirjailija! Kauppoihin tämä Suomen ensimmäinen raivopäinen häätietokirja ilmestyy elokuussa, ja ennen sitä lupaan esitellä teille muutamia sen tärkeitä henkilöitä. Heistä ensimmäisenä Kajahtanut kaaso, rakas ystäväni ja järjen hupaisa ääni! Kirjassa kaasoni jakaa viisaita neuvojaan niin morsmaikuille kuin kaasoillekin. Täällä blogissa hän tervehtii teitä kevään ja kesän mittaan erittäin tärkeillä ja ajankohtaisilla asiolla!

Kajahtanut kaaso tekee polttaritutkimusta

Nyt eletään sitä aikaa, kun kahviloiden kulmissa ja suljettujen Facebook-ryhmien kätköissä kokoontuu naisporukoita supisemaan strippareista, kuumailmapallolennoista ja jalkahieronnoista. Kevät on polttarisuunnitelmien kulta-aikaa.

Polttareiden suunnittelu on aikamoinen urakka, ja koska nykyaika on vaativaa, vaatimukset myös polttarien suhteen kasvavat kaiken aikaa. Eikä siinä vielä mitään, että pitää tilata George Clooney strippaamaan sisävesilaivalle – kyllähän se nyt onnistuu kun soittaa muutaman puhelun. Haaste on saada kaikki polttareihin osallistuvat vastaamaan kysymykseen, aikovatko he osallistua tapahtumaan, ja sen jälkeen saada pidetyksi pakka kasassa. Kun aina joku unohtaa maksaa osuutensa, ilmoittaa allergiansa tai varata sisävesilaivan.
IMG_0483
Polttarisuunnittelu on täynnä valintoja! Kuvassa Kajahtanut kaaso Love Me Do -häätapahtumassa Turussa 14.2.2015.

Polttareissa yhdistyvät hassulla tavalla hemmottelu ja kiusaaminen. Kiusaamisella tarkoitan sitä, että morsian joutuu kohtaamaan ikäviä tunnetiloja; epävarmuutta, häpeää tai suoranaista pelkoakin (Miten olisi benjihyppy?). Jos joku porukassa nauttii siitä, että morsian on kauhuissaan, kannattaisi ehkä pohtia miksi valta-asema toiseen tuntuu hyvältä. Jos tiedätte morsiamen inhoavan ahtaita paikkoja, laulamista ja soijakastiketta, miettikää vielä, ovatko tunneliryömiminen, karaokekilpailu ja kiinalaisen ravintolan buffet parhaat ohjelmavaihtoehdot juuri tälle morsiamelle!

Polttarien kaavaan tuntuu kuitenkin ehdottomasti kuuluvan morsiamen raahaaminen yllätysmomentista toiseen. Samaan aikaan vaatimus unohtumattomalle, hemmottelua sisältävälle ja kaikkia tyydyttävälle sopuhintaiselle tapahtumalle on kova. Kun tähän yhdistetään vielä morsiamen ennakko-odotukset ko. päivää kohtaan, huokaa kovakalloisinkin kaaso yhtälön äärellä.

polttarikuva-2
Punapäät eivät pääse taivaaseen, totesi Raggarimorsian polttareissaan.

Kaikkia ei voi miellyttää, eikä elämän sovi pelkkää ruusuilla tanssimistakaan olla. Ajattelin kuitenkin avittaa teitä, jotka parhaillaan suunnittelette polttareita: Voisiko jo tehdyistä virheistä olla apua? Keräsin kokemuksia polttarinsa läpikäyneiltä henkilöiltä. Kysyin, jäikö joku kaivelemaan, mikä oli kaikkein kurjinta. Tässä vastaukset:

”Odottamani pikkutuhman prinsessamekon sijaan minut puettiin viirapyllyisiin soutuhaalareihin.”

”Kamalinta oli erään osallistujan käyttäytyminen, mikä aiheutti närää järjestäjien kesken.”

”Olisin halunnut hurjat polttarit, mutta ystävät järjestivät rauhalliset bileet.”

”Ehdottomasti kamalinta oli äkkilähtö!!!”

”Bändi, jonka keikalle mentiin, oli inhokkini!”

”Epävarmuus. Inhoan yllätyksiä.”

”Olin selvin päin, koska minun ei annettu käyttää omaa rahaa, mutta ei kuitenkaan ostettu riittävästi juotavaa.”

”Se, joka polttariseurueesta oli viimeisenä mukanani, oli umpikännissä ja tappeli miehensä kanssa. Eli hän tuli sitten meille yöksi. Kokkasin hänelle, petasin sängyn sohvalle ja etsin puhtaan hammasharjan. Aamulla ajoin hänet kotiin toiseen kaupunkiin, Hesen autokaistan kautta.”

Niinpä. On monta tilaisuutta mennä metsään! Onneksi polttareista jää yleensä enemmän niitä positiivisia muistoja. Niistä sitten toisessa postauksessa… Sitä ennen suunnittelun iloa kaikille polttariporukoille. George odottaa soittoasi!

polttarikuva

Oi maamme Suomi!

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto