Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 12 May 2014

Huonoa onnea vai turhia uskomuksia?

No niin, olen sanonut sen ääneen: Helvetin häät!!! Yhden päivän eteen pinnistely ja ponnistelu tekee ihmisestä kävelevän katastrofivyöhykkeen. Ja sitten on vielä ne kaikki häihin liittyvät taikauskomukset, joita jos lukee niin hulluksi tulee. Mutta jotain lohtua sentään alttarille kompastellessa: Ihan kaikki vanhat uskomukset eivät enää tuokaan huonoa onnea!
Kuvat: Elina Manninen Photography

Raggarimorsian

TheKnot.com nimittäin listasi viisi häihin liittyvää uskomusta, jotka nykymorsion ja –sulhion kannattaa ohittaa:

1. Morsian ja sulhanen eivät saa nähdä toisiaan ennen vihkimistä

Ennen vanhaan: Morsian ja sulhanen eivät saaneet nähdä toisiaan ennen kuin juuri ennen vihkitoimituksen alkua, jotta sulhanen (???) ei enää ehtisi muuttaa mieltään. Tavasta kehittyi lopulta uskomus, että oli huonoa onnea jos sulhanen näkisi morsiamen hääpäivän aamuna.

Nykyään:  Monet hääparit pitävät kiinni perinteestä koska he pitävät jännityksestä, joka liittyy toisen näkemiseen vasta h-hetken koittaessa. Mutta on myös paljon morsiamia ja sulhasia, jotka ohittavat tämän perinteen kokonaan ja viettävät hääpäivää edeltävän yön saman peiton alla. Monet hääparit sopivat myös valokuvaajan kanssa, että hääkuvat otetaan jo ennen vihkimistä eikä sen jälkeen.

2. Keltaiset ruusut ovat turmioksi

Ennen vanhaan: Kukkien kieli –nimisen kirjan mukaan tulppaanit tarkoittivat rakkautta ja intohimoa ja tuoksuköynnös avio-onnea. Keltaiset ruusut taas symboloivat mustasukkaisuutta.

Nykyään: Jos oikein pidät jostakin tietystä kukasta, anna sille oma uskomuksesi, varsinkin jos kukalla on sinulle tai teille pariskuntana merkitystä. Älä edes lue kirjoja!

3. Jos pudotat sormuksen, kaikki on pilalla!

Ennen vanhaan: Vanhan hääperinteen mukaan se joka pudottaisi vihkisormuksen, kuolisi ihan varmasti.

Nykyään: Hullujen puhetta! Mutta onhan uskomuksella toki pointtinsa: Vihkisormuksen kantajalla on tärkeä tehtävä. Valitse siis best maniksi tai sormuksen kantajaksi henkilö, johon voit luottaa.

4. Morsian täytyy kantaa kynnyksen yli

Ennen vanhaan: Muinaiset roomalaiset uskoivat, että jos morsian kannettaisiin kynnyksen yli, säästyisi hääparin koti pahoilta hengiltä.

Nykyään: Morsiamen kantaminen kynnyksen yli on enemmänkin humoristinen kumarrus vanhalle perinteelle. Häämatkalta palattuaan moni sulhanen kantaa morsionsa kynnyksen yli. Mutta voisiko vanhalle perinteelle antaa uutta twistiä kävelemällä käsi kädessä kynnyksen yli? Tai mikä ettei morsian voisi raahata sulhasen kynnyksen yli, tasa-arvon maassa kun eletään?

_mg_9551

Ja lopuksi: Älä mene naimisiin lauantaina, toukokuussa äläkä 13. päivä!
Ennen vanhaan: Hääpäivämäärään liittyi paljon uskomuksia. Englantilaisen kansanperinteen mukaan lauantai oli hääpäivänä ihan surkea valinta, sillä silloin oli eniten huonoa onnea. Keskiviikko puolestaan oli onnekkain päivä. Ja häät toukokuussa olivat huono valinta siksi, että roomalaisilla oli tapana järjestää juhlat kuolleille silloin. Ja sitten on tietysti tuo epäonnen numero 13. (huoh)
Nykyään: Yritäpä järjestää häitä kaikkien noiden yllä olevien uskomusten mukaan niin huomaat, että uskomukset kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ellei perheenne historia sanele, että joku tietty päivämäärä tuo huonoa onnea, valitkaa päivä joka sopii teille ja antakaa elämän jatkua!
Mm. Motskarimorsian teki juuri näin. Lue Motskarimorsiamen tarinan ensimmäinen osa täältä.


Kommentit

Nyt alkoi hääpuvun tuunaus! | - 2016-10-06 01:38:49
[…] » Huonoa onnea vai turhia uskomuksia? […]

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto