Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 8 March 2015

Motskarimorsian tarvitsee anopin tainnutusoppaan!

Näin kevään ja Naistenpäivän kunniaksi on aika herätellä blogi talviuniltaan. Toinen kerta toden sanoo? täyttää nimittäin pian vuoden ja samoihin aikoihin lähtee painoon kirja nimeltä Raggarimorsiamen hääopas – ja se onkin sitten ensimmäinen laatuaan meillä Suomessa! Kesää kohti kompuroidessamme lupaan esitellä teille niin häitä kuin niihin liittyviä ilmiöitä tuttuun ristiriitaiseen tyyliini. Ja ristiriidoista puheenollen, Motskarimorsiamen ö-hetkestä on pian kulunut vuosi. Kuherruskuukausi tuntuisi olevan ohi, kiitos anopin…?

Anoppi ja MINÄ by Motskarimorsian

Kuinka toimia anopin kanssa oikein? Vielä tänä päivänä en ole törmännyt anopin kanssa pärjäämisen kultaiset säännöt -oppaaseen. Ei, se on miniän selviytymistehtävä pärjätä tuon Naisen kanssa! Itselläni on kokemusta erityyppisistä anopeista ja täytyy sanoa, että yksi ja sama piirre niillä on kaikilla: Pojasta ei meinata päästää irti, vaikka hän on aikuinen ja naimisissa.

10961766_848678118507882_1314624806_n

Morskarimorsian ja Antti -sulhasen hääpäivä oli perjantai 13. päivä.

 

Olen kirjaimellisesti törmännyt seinään oman anoppini kanssa, sillä tämä yksilö on AINA oikeassa. Ja vaikkei olisikaan niin haluaa silti olla. Hammasta purren on otettava se likasankko käteen ja nieltävä pala palalta asioita, joita ei ihmisen koskaan tarvitsisi kuulla –  ja sillä laillahan ei arjen pyörittämisestä tule mitään. Tämä anoppi ei nimittäin kunnioita toisen kotia, vaan tulla tupsahtaa ovesta silloin kun huvittaa ja komentaa tai haukkuu kaikki mitä tai ketä edessä sattuu olemaan. Olisipa tähän tosiaan joku manuaali!

Anopillani on niin kutsuttu “putkinäkö” ja tämä miniä on jäänyt sen putken ulkopuolelle. Ihan hörähtää nauruun kun ajattelee. Kaikki oli mukavaa ja kaunista ö-hetkeen asti – niin kuin ehkä muistattekin. Jopa hääpäivänä anoppi halasi minua ja totesi, että “olet sinä ihana miniä, parempaa ei voisi toivoa”. Mutta kun aikaa on kulunut ja arki astunut kuvioihin, on tässä sanaharkkaakin anopin kanssa jo ehtinyt olla. Välillä tuntuu kuin olisin mennyt tuplasti naimisiin, koska tätä kolmatta pyöräähän ei saa meidän elämästämme nyt kulumallakaan pois!

Voisihan sitä toki napsauttaa päälle oman putkinäkönsä ja tukkia korvansa. Ja voisihan sitä myös olla kokonaan noteeramatta anoppia tai korkeintaan hymyssä suin nyökytellä hänen suuntaansa. Näin varmasti säilyisi jonkinlainen sopu. Tai sitten ei! Koska ei mene kauaa kun anoppi taas tulla tupsahtaa ovesta. Yritä tässä nyt sitten muistaa kenen kanssa oikein menit naimisiin?

10877924_848674495174911_228303536_n

Näin Motskarirouva päästelee höyryjä! Kuvat: Paula Mehtonen.

 

Motskarimorsian on Goldwing -lehden päätoimittaja, kirjailija, perheenäiti ja kodin hengetär Paula Mehtonen. Lue Motskarimorsiamen ö-hetkestä täältä.

Oletko sinä törmännyt hankaluuksiin anoppisi kanssa? Kommentoi! Kerro kokemuksistasi!

Raggarimorsian on – Luojan kiitos – maailman ihanimman anopin miniä. Hyvää Naistenpäivää siis kaikille anopeille, miniöille, tuleville morsmaikuille ja muille naispuolisille henkilöille ja oman arkensa sankareille! Kevään mittaan näillä sivuilla taas tavataan. <3


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto