Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Wednesday, 4 June 2014

Aina kuolemaan saakka…?

Raggarimorsiamen elämässä ei ole tällä hetkellä tylsää päivää. Meteoriittisateen tavoin tapahtuu järkälemäisiä asioita. Esimerkiksi kun se erittäin perinteinen vihkipappi pari viikkoa sitten pyysi miettimään, haluammeko sulhasen kanssa rakastaa toisiamme aina kuolemaan saakka, ei tuo pohdinta olisi voinut tulla osuvammalla hetkellä: Olin juuri saanut lääkäriltä kiireisen lähetteen mammografiaan.

 

img_2594

Tässä pukuhuoneessa ei sitten yhtään naurattanut.

 

Päivät odotellessa kuluivat kuin sumussa. Kun sitten istuin tuon pukuhuoneen ovella, mietin miksiköhän tämänkin tilanteen piti tapahtua juuri NYT? Ja mikäköhän tuonkin oven takana oikein odottaisi? Elämä ilman pinkkiä tukkaa, toista rintaa tai kenties molempia rintoja? Sanoille “aina kuolemaan asti” oli elämässä ehtinyt kasvaa kosketuspintaa jo monta kertaa, mutta nyt joku jossain halusi, että pohdin niitä taas yhden kerran.

Sitten tapasin Sophien, tuon rintojen litistelyyn erikoistuneen, naispuolisen röntgenvekottimen. Vuosittain Suomessa yksi kahdeksasta Sophien puristuksessa käyneestä naisesta saa kuulla sairastavansa rintasyöpää. Jokainen varmasti tietää työtoverin, ystävän, puolison, tyttären, äidin tai mummin, jonka elämään rintasyöpä on tullut vierailemaan. Ajattelin siinä seistessäni, että rintasyöpä olisi nyt kyllä erittäin ei-toivottu häävieras.

 

img_2597

Meet my new “friend” Sophie.

 

Eikä siinä kaikki. Mammografiaa seurasi vielä ultraäänitutkimus, jonka aikana minuutit tuntuivat vuosilta.
Miten voikin yhden pienen huoneen seinillä poukkoilla niin monta kysymystä ja sitten kuitenkin vain se yksi:
Rakastaako aina kuolemaan asti? No hellyeah!!! Tässä elämässä on yksi ihminen, jonka haluan vierelleni korinaani kuuntelemaan sitten kun se päivä tulee.

Onneksi se ei kuulemma tule ihan vielä. Mutta hääpäivä on ja pysyy silti vain yhtenä päivänä elämässä – olkoonkin, että sekään tuskin on se “tylsä” päivä.

Raggarimorsian lupaa tehdä oman osansa rintasyöpätietoisuuden levittämiseksi tukemalla Roosa nauhaa. Mutta miten, siitä lisää näillä sivuilla kesän kuluessa.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto