Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Wednesday, 28 May 2014

Nyt puhuu Kajahtanut kaaso!

Raggarimorsiamella on kunnia esitellä Erittäin Tärkeä Henkilö, jota ilman ei tästä hääpöllystä hengissä selviäisi. Nimittäin rakas ja viisas ystäväni, monessa liemessä keitetty Kajahtanut kaaso:

Yksi, kaksi, kolme… Kuuluuko? Kajahtanut kaaso täällä kuuluttelee! Alkaa kuontalo tässä jo vähän harmaantua, kun on polttaritoiminnan ja muiden järjestelyjen lisäksi niin valtavasti hoidettavana tätä ihmissuhdepolitiikkaa!

Häiden, kuten monien muidenkin emotionaalisten tapahtumien, alla ihmisillä usein lähtevät kierrokset päälle. Mielipahaa syntyy monesta asiasta, kuten nyt vaikka esimerkiksi siitä, että kuka kutsutaan häihin ja kuka ei. Mirkun mielestä hänen uusi poikaystävänsä on ehdottomasti kutsuttava, olkoonkin että se on jo kolmas tänä vuonna eikä kukaan hääväestä ole kundia aiemmin tavannut. Ja appiukko loukkaantuu kyllä ikihyviksi, jollei hänen häijyä ja ilkeää veljeään pyydetä paikalle, sillä vuonna 1978 tämä veli kyllä kutsui kaikki Pirkanmaalle juhannuksenviettoon.

Suivaantua voi tietenkin myös hääpaikan (väärästä!) valinnasta, huonon kaason/sulhasen/morsiamen valinnasta, liiasta tai liian vähästä kristillisyydestä ja ennen kaikkea siitä mitä joku toinen on sanonut tai jättänyt sanomatta! Uteliaille kaasoille nämä ovat tietenkin mielenkiintoisia kurkistuksia perheiden värikkääseen dynamiikkaan, mutta voisikohan olla toisinkin? Olisiko mahdollista, että ihmiskunta – tai okei, edes joku pieni joukko – pystyisi järjestämään ja viettämään kekkerit ilman riitaantumista? Tai jos ei nyt ihan ääneen torailla, niin ilman että kenenkään tarvitsisi itsekseen jupista pieleen menneestä siitä ja tästä…

Tämä kaaso on aina ollut kova provosoitumaan ja monissa riitaisissa liemissä keitetty. Kokemusta on kertynyt ja syvällä rintaäänelläni haluankin jakaa nyt ohjeet niin häitä kuin niiden jälkeen koittavaa arkielämääkin varten. Jaa neuvot halutessasi myös sukulaisten, naapureiden ja ystäviesi kanssa. Saattaa helpottaa tilannetta.

1. OLETA VÄHEMMÄN.

Ei, toinen ihminen ei osaa lukea ajatuksiasi ja toiveitasi. Hän saattaa jopa ajatella asiaa ihan toisesta vinkkelistä kuin sinä. Kysy, vastaa, kerro, varmista, mutta älä oleta!

2. PUHU VAIN OMASTA PUOLESTASI.

Ei ole viisasta kertoa toiselle, minkälainen sottapytty, itsekäs idiootti tai häiriintynyt hullu tämä on. Sillä saat aikaan vain vastahyökkäyksen. Kerro sen sijaan, miltä sinusta tuntuu ja minkälaisia päätelmiä sinä teet toisen käytöksestä. Ne ovat tosiaan vain päätelmiä, eivät totuuksia!

3. MYÖNNÄ OSUUTESI.

Vaikka itse tiedät, ettet tarkoittanut mitään pahaa, ota kuitenkin huomioon, että käytöksesi on saattanut pahoittaa toisen ihmisen mielen (Johtuen hänen henkilöhistoriastaan, aivokemioistaan ja tulkintatavoistaan: ne eivät tee sinusta yhtään mitään –eivät pahaa, ilkeää tai vaikeaa ihmistä). Sillä on niin, niin että aivan kaikesta, siis oikeasti aivan kaikesta, voi pahoittaa mielensä.

4. PYYDÄ ANTEEKSI.

Hei oikeesti, onko se anteeksipyyntö keneltäkään pois? Vaikka olisit sitä mieltä, ettet ole tehnyt mitään väärää, voit silti pahoitella.

Koetetaan mennä näillä.

kajahtanut-kaaso-haukottelee

Kuva: Kajahtanut kaaso


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto