Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 10 August 2014

Rakkain lahja on hyvä soppa

Paras lahja on aina sellainen mistä lahjan antaja itse pitää eniten. Eipä siis ihmekään, että sain sulhaselta huomenlahjaksi virvelin, pinkin sellaisen! Eikä liene sattumaa, että siinä lukee “Femme Fatale”. Varmasti yksi kauneimpia kapistuksia mitä tähän saakka olen omistanut. Mutta mitä ihmettä antaa vastalahjaksi? Ja mitä yleensäkin nykyään uskaltaa antaa häälahjaksi jos ei halua kangistua kaavoihin?

Raggarimorsiamen suosikki on synastria- eli parisuhdekartta, hyvissä ajoin ennen h-hetkeä teetettynä. Siksipä raahasinkin sulhasen mukaani astrologi Terttu Haverisen vastaanotolle jo alkukesästä.

terttu-kukat-kadessaTerttu Haverinen Valtimon Nuolijärveltä tuntee sekä tähtien että puutarhojen salat.

Parisuhdekartta auttaa ymmärtämään kumppanin luonteenpiirteitä, asenteita, toimintamalleja ja jopa kehitysalueita. Mutta kaikki lähtee siitä, että tunnette jo itsenne ja toisenne paremmin kuin hyvin – onhan se myös kestävän avioliiton lähtökohta, tietää Terttu.

Yhteisen kartan tulkinnan kuuleminen on erittäin hauska ja virkistävä kokemus, varsinkin kun Tertun päämaja sijaitsee keskellä pohjoiskarjalaisia laventelipeltoja. Kartan tekeminen onnistuu myös sähköisesti tai puhelimella, sillä siihen tarvitaan vain molempien puolisoiden nimet, syntymäajat ja -paikat. Eli jos mies ei suostu fyysisesti osallistumaan tulkintatilanteeseen, ei hätää! Tertun nettisivut löytyvät täältä.

Parisuhdekartta kertoo yleensä paljon asioita, jotka molemmat osapuolet tahoillaan tiedostavat jo valmiiksi. Esimerkiksi sen, että minä olen meistä se vilkas ja tunteellinen ja sulhanen se rauhallisempi ja jähmeämpi. Mutta parasta kahden persoonan tulkinnassa on, että keskinäinen ymmärrys vain paranee ja ne pienimmätkin hienosäätönäppäimet tulevat ääneen sanotuiksi ja selitetyksi. Niitä kun riittää myös miehillä, eikä pelkästään meillä naisilla kuten monesti ajatellaan.

_mg_9640Raggarimorsian ja sulhanen ovat vanhoja kalakavereita. Kuva: Elina Manninen.

 

Raggarimorsiamen ja sulhasen kartta edustaa innostusta, optimistista asennetta ja luottamusta elämään. Tämä pari viihtyy yhdessä sekä kotona että kodin ulkopuolella ja parin keskinäinen yhteys on välitön ja luonteva. Kuun ja Venuksen yhtymä Oinaassa tuo välillä räiskähtelevyyttä kuvioihin, yhdessä tekeminen puolestaan purkaa kaikkea tuota energiaa, Terttu analysoi.

En siis ole turhaan ihmetellyt miksi sulhasen kanssa kaikki vain sujuu. Ja yhdessä on niin mukava tehdä ja olla. Olemme vanhoja sielunkumppaneita – tai kuka ties kalakavereita, olenhan kuin kala vedessä liikkuva morsio! Synastriakartan tulkinta kannattaa ottaa nauhalle ja kuunnella vaikkapa hääpäivänä uudelleen:

Parisuhteessa molemmat osapuolet tuovat oman vahvan toimintamuotonsa mukanaan niin arkeen kuin juhlaankin. Nähtäväksi jää kuinka sulho saa pidettyä Raggarimorsiamen visionäärisen ja intuitiolla toimivan elämän paikallaan. Kahlita kun ei voi, eikä sinunlaistasi tapausta aikatauluttaa, Terttu tietää.

alttarillaNäin sulhanen teki kohtalokkaasta naisesta kunniallisen. Kuva: Elina Manninen.

 

Loistavat ainekset hyvään kalasoppaan meillä siis on. Ja juuri sellaiset mistä itse pidämme eniten. Ja silloin kun sillä kokemattomammalla osapuolella meistä on siimat solmussa, se kokeneempi osapuoli auttaa selvittämään ne. Ja vaikka saalista ei aina tulisikaan, tärkeintä on se yhdessä itikan syöttinä oleminen ja siitä tappajahauesta haaveileminen. Aina kuolemaan asti.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto