Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Monday, 9 June 2014

Näin ikuistat hääpäiväsi ilman stressiä

Hääpäivästä, siitä yhdestä lyhyestä päivästä, jää loppujen lopuksi käteen kaksi konkreettista muistoa: Sormus ja valokuvat. Ja näistä kumpikaan ei toivottavasti koskaan päädy takataskuun!!! Raggarimorsiamen tapauksessa, kun pappa betalar –korttia ei tunneta ja modernina morsiona maksan lystin hyvin paljolti itse, on valittava kumpaan aikoo satsata. Paha paikka, kun tykkään kaikesta kimaltavasta… Mutta valitsen valokuvat.

Tässä Raggarimorsiamen rikostoverin, valokuvaaja Elina Mannisen vinkit stressittömiin hääkuviin:

1. VALITSE KUVAAJA, JONKA TYYLISTÄ PIDÄT

Hääparit shoppailevat nykyään entistä enemmän mm. Pinterestissä keräilemässä ideoita ja hakemassa hääpotretteihin persoonallista otetta. He haluavat, että kuvat olisivat heidän näköisiään eivätkä ihan mitä tahansa, Elina kertoo.

Elinan studio on tarvittaessa vaikkapa hiekkarannalla.

elina-beachilla-kuvaamassa

2.    KESKUSTELE KUVIEN TYYLI KUVAAJAN KANSSA

Ihan ensiksi katsellaan yleensä kuvaajan kansiota eli portfoliota ja hääparit voivat lähettää valokuvaajalle omia ideoitaan. Erityisen suosittuja tällä hetkellä ovat ns. epätavalliset hääkuvat. Nämä kuvat voivat olla hauskoja, eri kuvakulmista kuvattuja, graafisempia ja “taiteellisempia” kuin tavalliset, romanttiset potrettikuvat hääparista, Elina kuvailee.
Mitenkään välttämätöntä idean etukäteen keksiminen ei Elinan mielestä kuitenkaan ole ja liikaa ei kannata suunnitella. Kuvattavat hetket kun eivät koskaan ole juuri sellaisia kuin on etukäteen suunnitellut. Vähän niin kuin koko hääpäivä tai joidenkin kohdalla vaikka koko elämä! Se kun ei aina mene käsikirjoituksen mukaan…

Elinan iloinen ja lempeä persoona saa Raggarinkin rentoutumaan.

elina-profiilikuva

 

3.     ANNA KUVAAJALLE TARKAT KOORDINAATIT

Sovi tarkat kellonajat ja anna kirkon ja juhlapaikan osoitteet, jotta kuvaaja tietää olla ajoissa paikalla, huomauttaa Elina.

 

4.     VARAA KUVAUKSEEN TARPEEKSI AIKAA

Potretteihin kannattaa varata aikaa noin tunti, jotta ei tarvitse kiirehtiä. Potretit voidaan ottaa joko ennen vihkimistä tai sen jälkeen, ja sekin kannattaa sopia etukäteen, Elina neuvoo.

Ammattihäävalokuvaaja hallitsee myös hääseurueen vilkkaimpien jäsenten ikuistamisen.

elina-kuvaa-studiossa

 

5. OLE LÄSNÄ KUVAUSHETKESSÄ

Rauhoita tilanne kun hääpotretteja otetaan ja ole sekä paikalla että läsnä. Älä myöskään ota poseeraamisesta stressiä, vaan ajattele sitä uunituoreen avioparin kahdenkeskisenä hengähdys- ja kuherteluhetkenä, Elina vinkkaa.

 

6. POTRETTIEN JÄLKEEN UNOHDA KUVAAJA!

Varsinaisen hääohjelman aikana valokuvaaja seuraa tapahtumia häiritsemättä hääparia ja antamatta sen kummempia ohjeita. Tämä on merkki ammattivalokuvaajasta sekä siitä, että hääpari ja kuvaaja ovat keskenään sopineet tapahtumien kulusta. Jos jotain erityistoiveita on, kerro niistä kuvaajalle aina etukäteen, Elina opastaa.

raggaripotretti

Tähän potrettiin sulhanen sai komennuksen niin lyhyellä varoitusajalla, että kengätkin unohtuivat jalasta. Mutta mitä pienistä?

7.  KATSELE HÄÄKUVIASI. PALJON.

Kun saat valmiit hääkuvat, nauti niistä ja elä koko hääpäivä aina uudestaan ja uudestaan. Moni hääpäivää kovasti jännittänyt pari huomaa, että itku ja liikutus tulevat vasta tässä vaiheessa. Varaa siis paketti nenäliinoja sohvan nurkkaan älä säikähdä tunnekuohua, Elina vinkkaa.

Loppuun haluaisin lisätä, että ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA tarjoa kuvaajalle drinkkiä kuvausta edeltävänä iltana! Raggarimorsiamen häissä nro 1 kuvaaja oli eksynyt häiden etkoille ja ollut se joka loppuillasta tanssi pöydillä. Seuraavana päivänä kuvaajalla oli väsy ja minulla tuskan hiki!!!


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto