Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 6 September 2015

Raggarimorsian antaa valomerkin!

Let’s face it, juhlatunnelman luominen ei ole mikään maailman helpoin asia, vaikka Google ja Pinterest ovatkin täynnä toinen toistaan ihanampia ideoita ja inspiraatiota juhlia järjestävälle. Nykyään kun heittää Pinterestin hakukenttään sanan “wedding”, nakkaa se takaisin lähes sata (!!!) häihin liittyvää alaotsikkoa tai kategoriaa.

ef5c72188c1b7ad2e64cef2c09147c99
Kuva: Weddingpartyapp.com

 

Melankoliaan taipuvaisessa maassamme on hääjuhliin – ja mihin tahansa juhliin – raahautuminen paikoittain hyvinkin vaikeaa. Kotona on mukavampaa. Ajatuskin pingviinipukuun ahtautumisesta ja tuntitolkulla tuntemattomien seurassa pönöttämisestä – ja hymyilemisestä – pukkaa hien pintaan. Perhe on pahin eikä omasta mielestä tunnu löytyvän kenenkään kanssa mitään puhuttavaa tai vähintäänkin keskustelu on kankeaa. Puhumattakaan siitä, että ylipäätään mistään ei maassamme saisi tehdä mitään numeroa, mikä tekee juhlimisesta jo melkein rikollista toimintaa! Yritä siinä sitten viritellä bileet, josta vieraat eivät haluaisi livahtaa kotiin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Raggarimorsiamen mielestä on aika antaa tällaiselle juhlakulttuurille valomerkki. Ja sen – ja alkaneen syksyn – kunniaksi ilahdutankin nyt teitä valoaiheisella postauksella!

Uskokaa tai älkää, mutta tunnelmavaloilla juhlatunnelma kohoaa huomaamatta niin, että saa illan päätteeksi hätistellä juhlijoita kotiin. Valaistukseen kannattaa satsata. Ja ei, valoja ei tarvitse ostaa omaksi, vaan ne voi vuokrata. Somistevuokraamosta löytyy valosarjoja neljässäkymmenessä eri väri- ja sävyvaihtoehdossa! Näitä samoja valoja sisustusmaailma kutsuu nimellä Happy lights. Jopa äkäisyyteen taipuvainen morsian ja tuppisuut sukulaiset ilahtuvat näistä:

pallovalosarja_irislights_kaikki_1

Valosarjoja voi vuokrata Somistevuokraamon sivuilta ihan oman maun mukaan.

 

Juhlavaloja saa toki aikaan ihan omin pikku kätösinkin. Raggarimorsian askarteli omiin hääjuhliinsa pari sataa kynttilälyhtyä, joista todisteaineistoa alla. Lasipurkeista askarrellessa vain mielikuvitus ja paloturvallisuussäännöt ovat rajana. (Käytä siis led-tuikkuja.)

purkkeja-juhlissa purkkeja-juhlissa-2

Kuvat: Elina Manninen

 

Lue lisää ekologisista konsteista persoonallisten häiden suunnitteluun ja juhlatunnelman virittelyyn Raggarimorsiamen hääoppaasta. Mukana myös vinkkejä, joilla saat ne nihkeimmätkin vieraat syttymään. Koska elämä ON juhla, jota on syytä kunnioittaa kattokruunuista roikkuen. Himmaillaan vasta sitten, kun se valomerkki oikeasti tulee.

purkkeja-ulkona

Kuva: Michelle Middleton

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto