Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Sunday, 10 April 2016

Tapakulttuurimatkalla Tallinnassa

Suomalainen laivakäyttäytyminen on päässyt taas kansainvälisen naurun ja ihmettelyn aiheeksi. Ellet ole jo törmännyt Broke-ass Stuartiin, käy tutustumassa blogiin täällä. Raggarimorsiamen hääoppaasta tuttu Tyylitohtori, imagokonsultti Päivi Lehtovuori on ahkera Tallinnan kävijä ja näkee shoppailureissuillaan joka kerta nuo samat, Dan Koplowitzin raportoimat kuviot. Toistaiseksi Päivi ei ole hypännyt yhdestäkään Tallinnan laivasta, vaikka onkin sitä mieltä, että olisi jo korkein aika näpäyttää örvellyksestä oikein kunnolla. Tässä Päivin tuoreen Tallinnan reissun “päiväkirja”:

12922409_10154079856479154_219428314_o

 Kuvat: Päivi Lehtovuori

Paikallislehdessä oli ilmoitus, jossa mainostettiin Tallinnan risteilyä seutulipun hinnalla. Pakkohan sellaiselle risteilylle oli lähteä! Sitä paitsi naapurimaassa käyntihän vasta on edullista irtiottoa suomalaiseen arkeen. Edestakaiset matkat laivalla Helsingistä Tallinnaan ja päivä kauniissa Hansakaupungissa. Houkuttelen matkaan myös tyttöystäväni. Olen tehnyt aikaisemmat reissuni punavalkoisella aluksella. Nyt matkaamme vaihteeksi Jätkäsaaresta lähtevällä paatilla.

 “Tuulipukukansa, keppanajengi, hevariporukka ja me muut matelemme laivan uumeniin.”

Laivaterminaali on houkutellut paikalle muitakin suomalaisia – poroja, kuten Eestissä meitä kutsutaan. Tuulipukukansa, keppanajengi, hevariporukka ja me muut matelemme laivan uumeniin. Päätämme ottaa aamukahvit laivan baarissa, jonne jokunen matkustaja on siirtynyt jo nukkumaan pää pöytää vasten tai ottamaan ne päivän ensimmäiset drinksut. Kellon lyödessä yhdeksän alkaa tanssiravintolasta kaikua tangon tahdit. Suuntaamme siis sinne seuraavaksi. Puolityhjässä salissa seniori-ikäinen pyylevä rouva kuorsaa koko pituudeltaan sohvalla takki peittonaan. Pari vanhempaa pariskuntaa tunteilee lavalla. Hämmästyneet aasialaiset opiskelijat hakevat hiljaisempaa nurkkaa ravintolan perältä.

“Vastaan tulee jo hyvässä sivuluisussa oleva nuori mies, joka etsii hyttiään.”

Ohitamme äänekkään karaokebaarin liukkaasti, jatkaen kohti tax freetä. Vastaan tulee jo hyvässä sivuluisussa oleva nuori mies, joka etsii hyttiään. Muovikassissa kilisevät juomat. Ihana hajuvesien tuoksu saa kokeilemaan uusia merkkejä. Nuoret tytöt testaavat meikkejä äänekkäästi kikattaen. Myyjiä on paikalla, mutta liukkaamminkin voisi tulla asiakasta palvelemaan.

12941025_10154079858004154_1157763203_o

Ystäväni päättää hankkia löytämänsä tuotteen halvemmalla Tallinnasta. Vertailemme juomien hintoja, mutta päätämme ostaa ne paikallisesta ruokakaupasta huomattavasti halvemmalla. Siis muutaman pullon – ei koko lavallista. Sisäinen poromme ei ole vielä jalostunut moiseen kulutuksen määrään.

“Ihanaa, kun tarjoilija on huomaavainen!”

Varaamani käsi- ja jalkahoidot tuntuvat taivaallisilta. Ilukeskuksen tytöt osaavat työnsä ja asiakaspalvelun moitteettomasti. Koluamme Tallinnan kaupat tehden herkullisia löytöjä ja lounastamme Vanhan kaupungin ravintolassa. Ihanaa, kun tarjoilija on huomaavainen! Voisiko johtua siitä, ettei meillä kahdella “porolla” ole neliveto päällä? Olemme epäsuomalaiseen tyyliin selvin päin.

“Nuoripari kompuroi laivaan neliveto päällä, toinen toistaan tukien.”

12957154_10154079856039154_311437290_n

Kello tikittää ja hyppäämme vapaana olevaan taksiin. Kuljettaja on juuri vetänyt savukkeellisen, sen verran vankka haju on auton sisällä. Hyppäämme ulos ja suuntaamme terminaaliin. Baarista kuuluu humalaisten naisten ja miesten äänekästä puhetta. Vartijat seivovat ryhdikkäinä tarkastaen tuulitakkein varustautuneen porotokan siirtymistä paluumatkalle. Nuoripari kompuroi laivaan neliveto päällä, toinen toistaan tukien. Elämä on valintoja, kuten myös laivamatka Tallinnaan.

“Moni on saanut annoksensa “all inclusive”, rajattomasti vinkkuu ja bissee.”

Paluumatkalla laivan buffetti pullistelee porukkaa. Moni on saanut annoksensa “all inclusive”, rajattomasti vinkkuu ja bissee. Kyynärpäätaktiikka on poikaa ja korvannut jo kauan sitten sivistyneet käytöstavat. Kiitos, anteeksi ja näkemiin loistavat poissaolollaan siellä missä suomalainen on läsnä. Silmiinpistävää pääravintolassa ovat nuoret neidit, jotka vartioivat aarrettaan, kaljakärryään, päällystakit visusti kiinni. Näin meillä ollaan leidejä. Olihan meillä seuraakin parista harrikkahemmosta. Kaverit olivat päättäneet ulkoiluttaa “nelivetoaan” Tallinnassa ja käyttää toimintatonninsa 50-v. juhlien lasisiin laulukirjoihin. Kunnollisia poroja siis.

Raggarimorsian ja Tyylitohtori ryhtyvät tänä keväänä suomalaisen tapakulttuurin nyrkkipyykkioperaatioon. Koska jonkunhan pinttyneet tahrat on leviteltävä, jotta niille voidaan tehdä jotain. Luvassa mm. käytösvideokampanja Raggarimorsiamen uudistetuilla nettisivuilla, jotka löytyvät jatkossakin tästä samasta osoitteesta. Watch this space…  


Kommentit

Patsy korjaa etikettivirheet videoilla | - 2016-10-06 11:08:01
[…] » Tapakulttuurimatkalla Tallinnassa […]

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto