Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Tuesday, 20 May 2014

Näin teet onnistuneet naimakaupat

Naimakaupat ovat niin kuin autokaupat, jos oikein tarkkaan ajattelee. Molemmissa luvataan ostavalle osapuolelle paljon alussa, mutta se, pitävätkö nuo lupaukset onkin jo ihan toinen asia.

Oma kirkkaanvärinen Audini on nyt tainnut tulla tiensä päähän. Harmillista, minulla kun on ollut niin hyvä viha-rakkaussuhde sen kanssa. Käväisimme siis sulhasen kanssa autokauppiaan juttusilla. Miespuolisella myyjällä oli hieno, Thaimaasta talvella hankittu rusketus. Tosin autossa, josta olimme kiinnostuneet, ei ollut bensaa eikä siinä kyllä ollut sen puoleen vakuutuksiakaan, jotta sitä olisi voinut koeajaa liikkeen pihalta pidemmälle. Sopivasti roskiksen kohdalle olisivat ne ”ensitreffit” päättyneet. Koeajotilanne kun on niin kuin ensitreffit ja autokaupat ilman koeajoa ovat kuin naimisiin meno ilman treffejä. Kuka sellaiseen pystyy, käsi ylös!

_mg_9504

Kuvitus: Elina Manninen

 

Mutta vakavasti: Oletko koskaan miettinyt mitä joskus taipaleenne alkumetreillä puolisollesi lupasit? Kuinka oikein möit hänelle itsesi koeajotilanteessa?

Jostain kumman syystä tulee mieleen miten oma sulhaseni kehui mm. olevansa todella hyvä hieromaan. Toistaiseksi kun ei ole hirveästi noita hierontapalveluja näkynyt. Mutta ei se mitään. Valitsin hänet ihan muista syistä. Ja ehkä hierontapalvelut alkavat sitten kun kilometrejä on takana muutama lisää – vähän niin kuin Audiinkin pitää pari kertaa sen elämän aikana vaihtaa jakopään hihna?

Silti, kyllähän sitä välillä miettii, että mitä muuta sitä on tullut ensi-ihastuksissaan luvattua? Sellaista mitä niin kuin autokaupoissa, on mahdotonta jälkeenpäin yrittää todistaa tai vaatia? Se myyjä kun on siinä vaiheessa jo paikkaamassa sitä rusketustaan siellä Thaimaassa. Itse muistan kyllä varoittaneeni sulhasta heti alussa, että ei kannata antaa häikäisevän ulkomuotoni hämätä. Se on se sisäinen kauneus, jolla elämässä oikeasti jonnekin sitä roskista pidemmälle mennään.

_mg_9684
Audi on syönyt Raggarimorsiamen hääbudjettia.

Audin kanssa olen reilussa parissa vuodessa ehtinyt oppia sen lähes kaikki tyyppiviat. Kumma kyllä, ei se myyjä niitä ostohetkellä maininnut. No, kenties on vain sattunut kohdalle oikea valioyksilö korjaamolaskuissa mitattuna. Mutta mitä sitten kun avioliitossa alkavat tyyppiviat ilmestyä? Kun ennen seksikkäältä kuulostanut vaimon ääni alkaakin kuulostaa narinalta ja nalkutukselta, kun miehen päästöt kuherruskuukauden jälkeen lisääntyvät ja hän illalla nukkumaan mennessänne haluaakin esitellä sinulle vain parhaan pierunsa? Mitä sitten? Onko olemassa onnistuneita naimakauppoja?

Raggarimorsian neuvoo: Parisuhteessa saa juuri sitä mitä siihen on valmis itse satsaamaan. Ellet ole valmis suhteesi säännöllisiin huoltotöihin, voit olla varma, että se koituu sinulle kalliiksi. Joskus auto jopa jättää tielle ja pettää. Lue siis tarkkaan mitä sopimuksessa lukee ja elämän ylämäessä muista tuo koeajotilanne. Miksi juuri tällä autolla halusitkaan lähteä tälle matkalle kohti auringonlaskua? Tankattuasi tietenkin ensin ja hoidettuasi kunnon vakuutukset kuten avioehdon kuntoon. Ja kun kaikki on valmista ja kyydissä muutakin kuin se tilapäinen mielenhäiriö nimeltä ensihuuma niin hyvää matkaa!

_mg_0018

Naimakauppoja kannattaa miettiä viimeistään kirkon pihalla.

Vieraile vielä Raggarimorsiamen parisuhdekoulun penkillä ennen alttarille kompastelua.  


Kommentit

Raggarimorsian tarkistaa hätätiet | - 2016-10-06 10:20:54
[…] » Näin teet onnistuneet naimakaupat […]

Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto