Toinen kerta toden sanoo? Second time lucky?

Suomen ensimmäinen vaihtoehtohääblogi, totuuksia häistä ja parisuhteesta - since 2014

Raggarimorsiamen Toinen kerta toden sanoo? -blogi käynnistyi vappuna 2014. Se edustaa elämän realismia kaikella rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Raggarimorsiamen maailma on anarkistinen hääsuunnittelun ja elämänhallinnan osasto, missä kertoja alttarilla ei lasketa ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat.

This is the alternative wedding and relationship blog of Raggarimorsian™, Rebellious Bride. The truth about weddings and marriage is here!

Saturday, 6 December 2014

Tyylitohtori: Onko itsenäisyys itsestäänselvyys?

Ilman itsepäisyyttä tuskin olisi itsenäistä Suomea. Tyylilleen uskollisena Raggarimorsian juhliikin tänään itsepäisyyspäivää yhdessä hengenheimolaisensa Tyylitohtorin kanssa. Sekä Tyylitohtori Päivi Lehtovuori että Raggarimorsian ovat molemmat joskus olleet ulkosuomalaisia. Niitä, jotka tänä arvon juhlapäivänä tippa silmässä seuraavat Linnan juhlia netin välityksellä ja tuntevat jälleen kuuluvansa tähän sitkeään ja itsepäiseen kansaan.

Itsepäisinä ja ihan ilman lupaa liitymmekin Tyylitohtorin kanssa tänään Linnan juhlien kommentaattoreiden rivistöön. Tyylikkäästi pinkkiin pukeutuneina seuraamme suoraa tv-lähetystä ja Tyylitohtori muoti- ja tyylialan ammattilaisena ja tapakulttuurin tuntijana kommentoi juhlia Raggarimorsiamen Twitterissä. Luvassa on suoraa puhetta itsepäisiltä suomalaisilta Naisilta. Sillehän ei sitten mitään voi jos joku pahoittaa mielensä.

10403977_1416349481984434_3497657296262466115_o
Raggarimorsian lähtee Linnan juhliin omalla luvalla.

 

Näin Tyylitohtori itse kertoo omista tunnelmistaan valtakunnan kuumimman linjan käynnistyessä:

Anteeksi, missä on vessa?

Tänä iltana kansa seuraa henkeä pidellen millaisia luomuksia purjehtii sisään vasta remontoidun linnan ovista. Kuka kompastuu mattoon tai daaminsa laahukseen? Monellako kämmenet hikoavat niin, että unohtaa esitellä itsensä Saulin ja Jennin edessä? Vieläkö niiata niksautetaan vai olisiko etikettikirja ollut kovassa käytössä kutsun lopsahdettua postiluukusta?

tyylitohtori

Tyylitohtori Päivi Lehtovuori on Raggarimorsiamen hengenheimolainen.

 

Rahvaalle tälläytyminen on aina ollut haastavaa puuhaa. Toinen on totuus seurapiireissä, kun karderobista löytyy valinnan varaa – tai on ainakin kavereita, joilta voi lainailla rekvisiittaa ja näytellä riikinkukkoa. Vieraiden saapuminen on aina mukavaa katsottavaa, kun taksit kaartavat linnan seinustalle ja juhlaväkeä pursuaa autoista ulos mitä näyttävimmissä kuvakulmissa. Näemmeköhän illan aikana selfie-potretteja ja kenties uudella muodikkaalla jatkovarrella varustettuna? Protokollahan kieltää selfiet ja humalan?

Olipa pukeutuminen mitä tahansa, se on vieraan ryhti joka paljastaa kaiken. Itse odotan mielenkiinnolla sitä, miten kutsun saaneet ovat päättäneet tänä vuonna säväyttää, räväyttää tai jopa räjäyttää potin. Kaikenkarvaista juhlijaahan siellä nykyään näkee. Itse arvostan veteraaneja, jotka itsenäisyytemme ovat itsepäisyydellään aikaan saaneet. Mediassa he jäävät joka kerta liian vähälle huomiolle seurapiiriperhosten varastaessa shown. Iltapuvun materiaali tai huulipunan sävy vie voiton sotatantereen verisitä taistoista ja mielensä järkyttäneistä sotilaista. Seksi myy, arvokkuus ei niinkään. Pidetäänkö itsenäisyyttä liian itsestäänselvänä?

10819730_10152864490594154_931675607_o

Tyylitohtori on Nainen, joka pistää suomalaiset vaatekaapit ojennukseen.

 

Jos olet niitä, jotka ovat saaneet oikean kutsun juhliin niin muista tämä: Juhliin ei missään nimessä kannata lähteä nälkäisenä tai liikaa nestettä nauttineena. Muutoin joutuu jo ahtaissa aulatiloissa toteamaan, että pieleen meni ja kysymään monesti. Missä on vessa? Näissä tunnelmissa illalla tellun ääreen ja linja kuumaksi Raggarimorsiamen kanssa!

Seuraa suoraa puhettamme Twitterissä @Raggarimorsian tänään klo 19.00 alkaen.

Juhlat tiedossa? Kutsu Tyylitohtori analysoimaan oma asusi ja vaatekaappisi täältä.


Jätä kommentti / Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogiarkisto